Kettős öngyilkos merénylet Kabulban, legalább negyven halott

2017. december 28. 11:14

Kettős öngyilkos merényletet követtek el csütörtök reggel az afgán fővárosban, egy helyi hírügynökség épületénél és egy Korán-iskolában. A merényletben legalább negyvenen meghaltak – közölte az afgán belügyminisztérium.

Kettős öngyilkos merényletet követtek el csütörtök reggel az afgán főváros nyugati részében, egy helyi hírügynökség épületénél. A támadásban legalább negyvenen meghaltak, harmincan pedig megsebesültek – közölte az afgán belügyminisztérium. A kettős robbantást az Afgan Voice Agency épületénél és egy Korán-iskolában követték el Kabul síiták lakta Kala-i-Nazir negyedében. „A medreszében történt robbanásnak negyven halottja és harminc sebesültje van” – közölte Naszrat Rahimi, a belügyminisztérium szóvivője, aki korábban még négy halottról számolt be. Csütörtök reggelig egyetlen szélsőséges csoport sem vállalta magára a merénylet elkövetését.

A robbantás a legújabb az afgán médiumok ellen elkövetett támadások sorában. A múlt hónapban egy kereskedelmi televízió kabuli székhelyére támadtak rá. Az észak-afganisztáni Balh tartományban egy akna robbanása hat pásztorgyermeket ölt meg. Mohammed Karim, Dauat Abad körzet kormányzója szerint a gyermekek 8 és 10 év közöttiek voltak.

A támadás elkövetését egyelőre senki sem vállalta, de Karim a tálibokat okolta, mondván, hogy a lázadók helyeznek el aknákat az afgán vezetők és biztonsági erők által használt útvonalakon.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/122895