Bakondi: A magyar hatóságok garantálják az ünnepek biztonságát

2017. december 21. 10:02

A rendőrség, a TEK és a honvédség rejtett és nyílt eszközökkel garantálja a karácsonyi vásárok és más rendezvények biztonságát – nyilatkozta Bakondi György csütörtökön. A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója elmondta: Magyarország változatlan belbiztonsági helyzete alapján nyugodtan kívánhat minden magyar családnak békés, boldog ünnepeket.

A magyar hatóságok mindent megtesznek a lakosság védelme érdekében: a rendőrség, a Terrorelhárító Központ (TEK) és a honvédség rejtett és nyílt eszközökkel garantálja a karácsonyi vásárok és más rendezvények biztonságát – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója csütörtökön Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

Bakondi György úgy fogalmazott, Magyarország változatlan belbiztonsági helyzete alapján nyugodtan kívánhat minden magyar családnak békés, boldog ünnepeket. Európa biztonsági helyzete ugyanakkor sokat romlott a közelmúltban, amiért elsősorban a migrációs hullámmal érkezett veszélyes személyek, a muszlim fiatalok radikalizálódó csoportjai, valamint az Iszlám Állam harcokra kiképzett, a kontinensre visszatérő katonái okolhatók – fejtette ki a kormányfő belbiztonsági főtanácsadója. A politikus egyúttal ismételten sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy az unió vezetői nem osztják a magyar kormány azon álláspontját, amely szerint a problémákat ott kell kezelni, ahonnan a migránsok útnak indulnak.

(MTI)

 

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/122620