Puzsér, az MSZP miniszterelnök-jelöltje?

2017. december 13. 10:53

MSZP-közeli vállalkozók kerestek meg azzal, hogy vállaljam el a miniszterelnök-jelöltséget

2017. december 13. 10:53
Puzsér Róbert
Puzsér Róbert
Facebook

„Az elmúlt hetekben MSZP-közeli vállalkozók kerestek meg azzal, hogy vállaljam el a miniszterelnök-jelöltséget. Némi gondolkodás után az alábbi feltételeket határoztam meg:

I. Sem az MSZP listáin, sem a választókörzetekben nem kívánok olyan jelöltet látni, aki az elmúlt huszonhét évben miniszter, államtitkár, képviselő, polgármester vagy alpolgármester volt. Az általam vezetett listán csakis a szakszervezeteknek, a tudósoknak, a művészeknek és a szociális szféra civil szervezeteinek jut hely. Az MSZP eddigi első, másod- és harmadvonala szolgálja munkájával és alázatával a baloldal ügyét, de ne ebből akarjon megélni!

II. Az MSZP állami támogatásának felét a jövőben a hazai szakszervezetek megerősítésére fordítja.

III. Az MSZP a jövőben minden kiadását és bevételét nyilvánossá teszi, biztosítja úgy a párt, mint a pártalapítványok teljes körű transzparenciáját.

IV. Az MSZP a jövőben egy személytől százezer forintnál több támogatást nem fogad el.

V. Az MSZP szórólapjain és plakátjain a jövőben kizárólag fehér alapon fekete betűkkel kampányol. Televíziós spotjaik tartalmat adnak át – nincs több image-marketing.

VI. Az MSZP elutasítja a női kvótát, de képviseletet biztosít egy jövőbeli felsőházban a cigányoknak, az egyházaknak, a civil szervezeteknek és a fogyatékkal élőknek.

VII. Nem tűrjük tovább a szociális demagógiát! Világos prioritásokat fogalmazunk meg a szegények megsegítésére és az esélyteremtésre, de nem hergeljük a választókat betarthatatlan jóléti ígéretekkel.

VIII. Az oktatás teljes reformja és modernizációja, az egészségügy kifehérítése és rendbetétele, a jogállami működés megteremtése – ennyit vállalunk, nem többet, de ezt végre is hajtjuk a következő négy évben.

Javaslom Karácsony Gergőnek, hogy ő se érje be kevesebbel, egy tényleges baloldali politika megteremtéséhez ugyanis a Magyar Szocialista Pártnak vagy meg kell szűnnie, vagy meg kell változnia.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Paskai
2017. december 14. 21:25
Ez volt az utolsó 2 szőg az mszp virtuális koporsójában: beverte a Kari Gary és Puzsér. Pezsgőt! Mióta élek, ilyen kommunistákról ábrándozom.
békalepcse
2017. december 14. 18:05
Hajrá Robi! Bukás után, olyan szívhez szólóan tudnád leírni, nem lehet más a prolitika.
brekker
2017. december 14. 13:05
"IV. Az MSZP a jövőben egy személytől százezer forintnál több támogatást nem fogad el." A jogi személyek az EU kötelezettségszegési eljárásainak melyik oldalára álljanak?
brekker
2017. december 14. 12:48
Akkor már inkább Ratan Tata.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik