A társadalommal közösen kell tennünk az emberi jogokért

2017. december 13. 20:09

A kormány előbb a jogállamiságot biztosító intézményeket üresítette ki, majd a szabad közvélemény és a civilszféra ellen fordult.

2017. december 13. 20:09

„A kormány azonban előbb a jogállamiságot biztosító intézményeket üresítette ki, majd a szabad közvélemény és az erős, színes civilszféra ellen fordult. A nemzetközileg elfogadott, a jogállamiság ismérveit mérő jogállamiság-index hazánkban a kormány hathatós tevékenysége miatt mélyrepülésben van: a Freedom House (»FH«) 2017. évi jelentése szerint az Európai Unióban nálunk a legrosszabb a jogállamiság garanciális kerete. Messze elmaradunk regionális szomszédainktól is.

A hazai sajtó pedig csupán részben tekinthető szabadnak. A FH posztszovjet térségre vonatkozó éves jelentése szerint Magyarország 2015-ben kikerült a stabil demokráciák köréből, és már csak részben stabil demokráciának tekinthető. Az általánosabb, a világ minden országára kiterjedő jelentésből pedig az látszik, hogy hazánk 2017-re egy lépésre került attól, hogy »szabad« helyett »részben szabaddá« minősítsék.

A 2017-es jelentés még nem vette figyelembe a külföldről támogatott szervezetek »átláthatóságáról« szóló  törvényt, amelynek visszhangja és nemzetközi megítélése alapján a jogállamiság-index további romlása várható. Mindez azt eredményezheti, hogy Magyarországot az Európai Unióban példátlan módon csak részben szabad országnak nyilvánítsák.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
békalepcse
2017. december 14. 21:30
A társadalom, ha nem kötné a becsület, becsületre tanítana benneteket, érdem szerint és az nagyon fájna.
noMores
2017. december 14. 13:16
Nem igaz! A legcivilebb szervezet, a CÖF pl. 500milliot kapott megerdemelten a glutenmentes etelek es az egeszseges eletmod nepszerusitesere! Ez a civil szfera maxinalis tamogatasa! Aki mast mond, aljas hazaarulo!
atila68
2017. december 14. 11:21
Napi momentum.... lapozzunk!
kisfejsze
2017. december 14. 10:06
megy a harc a soros milliókért
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik