Közlemény

2017. december 13. 12:53

Sikerült megakadályozni, hogy Brüsszel a vidékfejlesztési támogatások terhére kezelje a migráció okozta válsághelyzeteket.

2017. december 13. 12:53
Miniszterelnökség

„Határozott magyar fellépés eredményeként sikerült megakadályozni, hogy Brüsszel a vidékfejlesztési támogatások terhére kezelje a migráció okozta válsághelyzeteket

Az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsa 2017. december 12-én fogadta el a Közös Agrárpolitika alaprendeleteit érintő változásokat, amelyek a bő egy éves intenzív tárgyalási folyamat lezárását jelentik. A Közös Agrárpolitika finomhangolása során az Európai Bizottság számos területen tett javaslatot a jelenleg hatályos szabályok kiigazítására.

A vidékfejlesztési támogatásokra vonatkozó szabályokat a Bizottság akként módosította volna, hogy azok terhére a migrációból vagy menekültek fogadásából eredő demográfiai változásokat is támogatni lehessen. Ez a javaslat a gyakorlatban megnyitotta volna az utat a gazdáknak járó források migránsok támogatására történő felhasználása előtt. 

A Magyar Kormány a tárgyalások során végig következetesen kiállt a gazdák érdekei mellett és sikerült elérnie, hogy a javaslat – amely súlyos precedenst teremtett volna a jövőre nézve – kikerüljön az elfogadott végleges szövegből. A kormány álláspontja szerint a Közös Agrárpolitikából csak a mezőgazdasággal összefüggő célok támogathatók, az agrárpénzeket továbbra is a gazdáknak kell kapniuk.

A Magyar Kormány a jövőbeni, így a Közös Agrárpolitika 2020 utáni jövőjéről a napokban megkezdődött tárgyalások során is mindent megtesz majd az agrárforrások és a magyar gazdák védelmében.”

MTI OS

Kapcsolódó cikkek

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valodi
2017. december 13. 21:55
"A kormány álláspontja szerint a Közös Agrárpolitikából csak a mezőgazdasággal összefüggő célok támogathatók, az agrárpénzeket továbbra is a gazdáknak kell kapniuk." - nannnnnáááááá! Az árvalányhajas kalapú, pörgebajszos, vasvillatört tenyerű, díszmagyar családi gazdáknak! Itt van belőlük mindjárt egy csokorra való: "A legnagyobb terület (1.345! ha, az elárverezett megyei (Szolnok) összterület 7,2%-a) tulajdonjogát ugyancsak – a fentebb már említett – olasz tulajdonú Palotási Mg.-i Zrt.+Tiszamenti Agrár Kft. vezetői és családtagjaik alkotta érdekkör szerezte meg." http://www.szabadfold.hu/files.. "A legnagyobb terület (918! ha, az elárverezett (Somogy) megyei összterület 7,6%-a) tulajdonjogát ugyanakkor a már említett CLAESSENS-GROUP Companys tulajdonosai, a Belgiumból (BE Sint-Gillis-Waas) áttelepült nagybirtokos Claessens család tagjai (Peter és Johan Sonmogyszobról, Eszter és Evelin Beáta Nagyatádról és Christophe Somogycsicsóról) szerezték meg." http://kielegyenafold.hu/index.. "Fejér megyében Nagylók, Sárbogárd és Mezőfalva határában Tomics László, valamint lánya és veje összesen 640 hektárt vettek meg 867 800 000 Ft, azaz nyolcszázhatvanhétmillió-nyolcszázezer forint értékben... Tomics László a Mezőfalvai Zrt tulajdonos cégének vezérigazgatója http://www.nemzeticegtar.hu/mm.. A Mezőfalvai Zrt a 2001-ben privatizált 12 állami gazdaság a "piszkos 12" egyike. A majdnem ingyen kapott céget 2006-ban Helmut Gsuk német állampolgár érdekeltségébe tartozó cégnek adták el...." Jó lóvét lehet azután kapni, ni: 2016-ban "...a 771 milliárd forintnak a nagy része pedig nagyon kevés embernél landolt. Bár 2015-ben bevezettek új szabályokat a támogatások elosztásában, ezek nem nagyon változtattak azon, hogy a támogatások nagyon egyenlőtlenül oszlanak meg a kisebb és nagyobb gazdaságok között: a támogatások 76 százaléka, összesen 587 milliárd forint a támogatottak felső 10 százalékához ment, míg a többi, kisebb pályázó a maradékon osztozott." Aki meg ezt el akarja venni, az rohadtbérencsoroslipsi gyurcsányista! Sőt, valósssságosss Ángyánista!
Bástyaelvtárs
2017. december 13. 16:55
Már ez számít sikernek? Na ebből látszik, h európai partnerek nélkül teljesen el van Mo szigetelődve, az erdekérvényesítő képességünknek már csak erre futja es ezt hatalmas győzelemként tálalja a kormánypárti sajtó. Nemrég láttam egy történelmi filmet Rommelről es ahogy a normandiai partraszállásról a német propaganda a visszavonulast es hatalmas veszteségeket heroikus harcként és győzelemként mutatta be , na ez a kormanyzati közlemény kísértetiesen hasonlít azokhoz a német hiradásokhoz.
Nannyó
2017. december 13. 16:23
Ez a mai nap legfontosabb híre.
Toledo
2017. december 13. 15:00
„Határozott magyar fellépés eredményeként sikerült megakadályozni, hogy Brüsszel a vidékfejlesztési támogatások terhére kezelje a migráció okozta válsághelyzeteket." Hát ez igy nagyon szép, reméljüK így is lesz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik