Még liberálisabb menekültpolitikáért tüntettek a civil szervezetek Brüsszelben

2017. december 13. 21:53

A demonstrálók szerint mindenkinek aki szeretne, lehetővé kell tenni, hogy Európába juthasson és élhessen: szerintük éppen ezért reformra szorul az Európai Unió migrációs politikája.

2017. december 13. 21:53

Több civil szervezet  támogatásával  a belga Nemzeti Fejlesztési és Együttműködési Központ (CNCD) nevű szervezet felvonulással egybekötött megmozdulást tartott Brüsszelben a belga és az uniós migrációs politika felülvizsgálatáért szerdán. 

Az uniós intézményeknek is otthont adó  brüsszeli városnegyedben – szemtanúk szerint mintegy ezer fő részvételével – tartott megmozdulás szervezői hangsúlyozták:  „másik Európát akarnak”, ugyanis az Európai Unió jelenlegi politikája temetővé változtatja a Földközi-tengert.  

Úgy értékelték, hogy az uniós hatóságok  más  intézkedések mellett a határőrség erősítésével és a líbiai tengerparti őrség támogatásával visszatartják vagy visszatoloncolják az afrikai bevándorlókat, ezzel  fogságba és a rabszolgaságba kényszerítve őket. Mindezzel pedig az Európai Unió megsérti a menedékkérelemhez való jogot és az általa képviselt alapvető értékeket – tudatták.

A civil szervezetek és szimpatizánsaik követelései szerint szabad belépést kell engedélyezni azoknak, akik Európába kívánnak jönni, ehhez biztonságos útvonalakat kell biztosítania.

Hangsúlyozták: minden ember számára lehetővé kell tenni, hogy tisztességesen tudjon ott élni, ahol akar. Véleményük szerint meg kell szüntetni az egyenlőtlenségeket, azonos jogokat kell biztosítani minden Európában tartózkodó ember számára,  továbbá  azonnal  be kell szüntetni a határokon tapasztalt erőszakot.

Az Európai Unió migrációs politikája nem éri el a kívánt hatást, ugyanis a migránsokról terjesztett hamis hírek közvetve  a nacionalista, populista és euroszkeptikus erőket támogatják.  Meg kell szüntetni az előítéleteket, és tárgyilagos, építő jellegű párbeszédet kell kezdeni a bevándorlókról –húzták alá a szervezők.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvánkeve
2017. december 14. 11:46
"Több civil szervezet . . . " Tudja valaki, mikor szokott arra az MTI, hogy ne közöljön precíz információkat ?
marós
2017. december 14. 11:39
Aki ennyíre szeretne idegen civilizációkból érkezőkkel együtt élni tegye de ne akarja hogy akik ezt nem akarják azokat büntessék.
puszika
2017. december 14. 11:03
Melyik civilek? A Sorosok? Nem meglepetés!!!
szesztestver
2017. december 14. 09:40
http://hirorigo.net/nemet-fiatalok-uzenete-magyar-felirattalnezd-meg-te/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik