Meddig tart a türelem?

2017. december 13. 16:54

Vona feje felett pedig mindig ott lebeg a kérdés: meddig tart Simicska türelme?

2017. december 13. 16:54
Lánczi Tamás
Mozgástér

„A pártot emblematikus politikusai hagyták ott az elmúlt években: van, aki önként, van, aki pedig Vona belső tisztogatása következményeként. Tavaly a párt radikális irányvonalát képviselő Novák Elődöt Vona először az alelnökségtől, majd a frakció-tagságtól, végül pedig az országgyűlési mandátumától is megfosztotta. Az idei év a Jobbik nyíregyházi frakciójának megszűnésével és Jobbik-ellenes Magyar Gárda tüntetéssel indult, majd több helyi vezető – többek között a pomázi Jobbik-elnök, Sarkadi Attila – lemondásával folytatódott. Legutóbb pedig Morvai Krisztina lépett ki a pártból, világossá téve, hogy nem ért egyet Vona politikájával, aki »lesimította a saját értékeit a Gyurcsány-féle gyűlöletpropaganda miatt átmosott agyú és szívű baloldaliak kedvéért.«

A Jobbik bő három éve tartó »néppártosodásának« nem kedvező a mérlege. Talán ennek is köszönhető, hogy Simicska Lajos szemmel láthatóan átvette a párt irányítását, kézi vezérlésre kapcsolt. Vona számára a nagy kérdés tehát az, hogy 2018 után meg tudja-e őrizni pártelnöki pozícióját, vagy Simicskánál betelik a pohár, és elmozdítja helyéről a várt eredményeket nem hozó Vonát.

Árulkodó jel lehet, hogy Simicska Ádám két héttel ezelőtt távozott a Magyar Nemzet kiadójának éléről. Egyes találgatások szerint ugyanis az ifjabb Simicska azért mondott le tisztségéről, mert a Jobbik képviselőjelöltje lesz. Simicska Lajos így már nem csak informálisan, hanem formálisan, a párton belülről irányíthatja a Jobbikot, Vona feje felett pedig mindig ott lebeg a kérdés: meddig tart Simicska türelme? Nyomasztó gondolatok, amelyektől a legjobb bejgli is megkeseredik…”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. december 14. 19:20
Simicska már fut a pénze után....Azt persze a fantáziájára bízom amikor a Cukimukit a szőnyeg szélére állítja és egy üveg viski benyalása után a maga keresetlen módján szóváteszi, hogy miért fizeti. ( De mint tudjuk - és Cukimukinak ez az egyetlen vigasza - hogy aki kurvának áll azt előbb utóbb meg....)
1120
2017. december 14. 19:06
Lánczi Tamás, az (egyik) kitartott ribanc, a Szél Bernit a Corvinusról kitiltó, Fidesz-felszopó Lánczi András fattya. Broáááf!
békepap
2017. december 14. 07:48
fideszesnek simicskáznia ciki!
hátakkor
2017. december 13. 20:21
Zazrinak már szólt a Sziszi, hogy G.Lajos lóvá tette. Tudja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik