Cinikus agónia

2017. december 13. 07:37

Már ezerszer elmondtuk, ez az ország jobb ellenzéket érdemelne, de úgy látszik, hiába.

2017. december 13. 07:37
Kacsoh Dániel
Magyar Hírlap

„Már ezerszer elmondtuk, ez az ország jobb ellenzéket érdemelne, de úgy látszik, hiába.

Bármi is legyen a végeredmény, bármilyen szövetségekbe és kényszerházasságokba is tömörül végül ez a nyüzsgő siserehad, aligha lesz választási győzelem belőle. Az ugyanis már egy ideje eldőlt: ezek nem akarnak nyerni. A fontosabb szereplők mozgása legalábbis arra utal, hogy sokkal inkább a következő négy ellenzéki évre készülnek, kényelmes székekbe, tét nélküli pozíciókba, hogy aztán onnan tudják sütögetni saját pecsenyéjüket, a többiek kárára, lenyomva a rivális politikai formációkat. Ez a meccs elsősorban azok között megy majd, akik bejutnak a parlamentbe. Ez most a tét. Amúgy ők ezt hívják demokráciának, magukat meg demokratikusnak. Nem a legjobb reklám.

De nézzük az ősz óta bekövetkezett fordulatokat! A szocialista „szuperfegyver”, Botka László besült. Ráadásul elmondása szerint nem is a sorozatosan kirobbant botrányos ügyei, hanem az MSZP-ben áskálódó »fideszes ügynökök« miatt. Mindenesetre Molnár Gyula pártelnök és exkollégája, Gyurcsány Ferenc ismét egymás tenyerébe csaphatott, folytatódtak a tárgyalások, alkudozások, a DK egyre többet és többet kért, jöhettek a klasszikus balos szivárogtatások is, meg a »nem én voltam« nézések az ATV-ben. A retro életérzést kedvelő MSZP-szavazók felidézhették a 2009-es és a 2014-es jelölti kasztingok feledhetetlen hangulatát, amikor Lattmann Tamás után nem sokkal Balázs Péter exkülügyminisztert rángatták a vörös szőnyegre.

A mélyrepülésbe kerülő szocialisták eközben elveszítették a karaktergyilkos tanácsadót, Ron Werbert és a szintén az LMP-hez igazoló Demeter Mártát. Az egykori Schiffer-párt, a Momentumhoz hasonlóan, senkivel nem közösködik, hiába udvarol és fenyeget a »két nagy«.

Viszont az MSZP is begyűjtött egy trófeát, nevezetesen az egyre inkább politikai cédaként viselkedő Karácsony Gergelyt. Mint kiderült, ennek maga az érintett sem feltétlenül örül, sőt, így felettébb hiteles lesz, amikor a potenciális szavazók felé fordul majd voksokért kuncsorogva. Emlékezetessé vált korábbi mondása: miután 2014-ben egy választási listára került Gyurcsány Ferenccel, meg kellett innia néhány unicumot. Kíván­csian várjuk, ezúttal mekkora dózisra lesz szüksége, ha már a kommunista utódpárt élén száll ringbe az évekig a 2010 előtti világgal való leszámolást harsogó zuglói polgármester.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2017. december 14. 11:25
Nincs mese, ez is a NER-re marad. Saját maguknak kell ellenzékről gondoskoni(uk)...
madarasi.abel
2017. december 13. 12:05
Ha igazán jót akarunk az országnak, megtesszük a gázszerelőt miniszterelnöknek: amekkora egy zseni ez a fickó, 5 év alatt lenyomjuk GDP-ben a sógorokat :) Aki 6 év alatt meg SZÁZszorozta a vagyonát, az egyéb csodára is képes :)
madarasi.abel
2017. december 13. 12:01
Azért nagyon remélem, hogy az mszp és a dk utolsó parlamenti bejutásának vagyunk éppen a tanúi.
madarasi.abel
2017. december 13. 11:59
"Már ezerszer elmondtuk, ez az ország jobb ellenzéket érdemelne" Ahogy azt is, hogy nagyon nagy szükség lenne egy rendes konzervatív, nemzeti pártra is. Oszt az sincs :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik