Baljós beszéd

2017. december 13. 22:48

Az Amerika-ellenes hangulatot Európa nyugati és keleti részén is elmélyíti és szélesíti a hathatós orosz propaganda.

2017. december 13. 22:48
Charles Gati
Népszava

„Az ellentétek azonban most mélyebbek, mint valaha. A Körber-Stiftung és a Pew Research múlt heti tanulságos kimutatása szerint a németek 78 százaléka jobb együttműködést akar az oroszokkal, míg Amerikában ez csak 43 százalék. Németország és Amerika kapcsolatát a németek 52 százaléka rossznak minősíti, az amerikaiaknál ez az érték 18 százalék. A németek 88 százaléka egy európai védelmi rendszert támogat, és csak 9 százalék favorizálja az amerikai partnerséget.

Az atlanti szövetség zilált állapotát jelzi az is, hogy a franciák Amerika szerepére aspirálnak a Közel-Keleten, az angolok alighanem lemondják Trump elnök londoni látogatását, és a gyakori ígéretek ellenére a NATO anyagi támogatása továbbra is elsősorban Amerika gondja marad. Az Amerika-ellenes hangulatot Európa nyugati és keleti részén is elmélyíti és szélesíti a hathatós orosz propaganda és Trump elnöksége.

A meccsnek nincs vége. Még van egy kis maradék jóindulat az Atlanti-óceán mindkét partján, de roppant veszélyes év elé néz az atlanti szövetség. A világpolitika lényegéről van szó.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2017. december 15. 11:52
Obama Amerikáját tényleg utálta az aki kicsit is tájékozott volt abban a káoszban és gyalázatban amit Obama-Clinton kormányzat művelt..Világválság, háborúk kirobbantása, lehallgatások, hazugságok, rágalmak, ezrek meggyilkolása, keresztényüldözés, a terrorista iszlám állam létrehozása, a migráció elindítása, arab tavasz, beavatkozás Ukrajna, Szíria országainak belügyeibe ..a legtehetségtelenebb, leggyalázatosabb amerikai elnökök egyike volt Obama..Trumpot pedig jobb lenne, ha maguk nácidemokrata liberálisok békén hagyják..
catalina9
2017. december 15. 08:19
Gati elvtárs hasbarázik, vagyis maszatol. A lényeg: "...Jeff Blankfort úgy utal Washingtonra, mint „a cionisták legfontosabb megszállt területére” Igaza van. A cionista zsidók erősebbek, mint valaha. A cionista keresztények erőteljes támogatásával az izraeli érdekek biztonságban vannak. A cionista marok szorítását az amerikai közel-keleti politikában lehetetlen tagadni. Az nem áll Amerika érdekében, hogy mindig azt tegye, ami Izraelnek a legjobb. Az USA-ban nem az amerikaiak vannak hatalmon, hanem egy elit és lobbik, amelyek az engedelmességig pénzelik (és fenyegetik) a politikusokat....Nagyon-nagyon sokan alábecsülik annak a szerepnek a fontosságát, amelyet a cionizmus játszik Amerika külügyeiben (és kisebb mértékben a belügyeiben is)..." nomármost Trump le merte győzni a zsidó demokrata pártot, most aztán minden baj..
afrikai
2017. december 14. 22:34
Mindent megtettetek,hogy gyûlöljön titeket a Föld népe,most megy a csodálkozás.
istvánkeve
2017. december 14. 17:43
Bizony Mr Gati, a geopolitika legelemibb szabályait figyelmen kívül hagyó külpolitika és azt erre épülö nemzetközi jogot sértö eröszak bizony sokba kerül és némely esetben még a saját pénz elértéktelenedéséhez is vezethet, ha államcsöd fenyeget és már nem lesznek hitelezök.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik