Ezért nem írom alá a Pócs János elleni petíciót

2017. december 12. 21:44

Mégsem írom alá a Pócs elleni petíciót. Pócs posztja ugyanis félelmetes prosztóság, elképesztő barbárság, embertelen és minden szint alatti, de: pont nem antiszemita.

2017. december 12. 21:44
Stumpf András
Válasz.hu
„Egy általam igen tisztelt aláírótól még megjelenése előtt megkaptam a petíció szövegét, amelyben Pócs János fideszes képviselő lemondatását követeli mások mellett Enyedi Ildikó, Kukorelly Endre, Konrád György, Parti Nagy Lajos, Tamás Gáspár Miklós és Závada Pál. Azért ugyanis, amit megosztott a Facebookon múlt pénteken. 
 
Az Ő VOLT A SOROS!!! feliratú leölt disznóról és a Pócs által hozzáfűzött szövegről („Ott már egy disznóval kevesebb. Jó étvágyat!”) azonnal beszámoltunk mi is. El is ment az étvágyunk rögvest.
 
Mégsem írom alá a Pócs elleni petíciót. Pócs posztja ugyanis félelmetes prosztóság, elképesztő barbárság, embertelen és minden szint alatti, de: pont nem antiszemita. (...)
 
Ha a logika nem elég és tekintély is kell érveim alátámasztásához: van-e nagyobb tekintély antiszemitizmus-ügyben a zsidó államnál? Nos, nem is olyan rég példátlan dolgot tett az izraeli külügyminisztérium: saját nagykövetétől határolódott el, amikor Joszi Amrani a Soros-plakátok antiszemitizmust kiváltó mellékhatásainak veszélyeire hívta fel a figyelmet. Izrael szerint nincs ilyen veszély, ráadásul ők maguk is támadják Sorost ezerrel.

Foglaljuk tehát össze, mi az, amit Pócsnál láttunk: az agypusztító, hazug, ellenséggyártó propaganda embertelen következménye. Éppen elég ez önmagában. Teljesen felesleges belekeverni az antiszemitizmust.” 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 158 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polovago
2017. december 15. 11:35
szégyen rám nézve -két egyetemet végzett NEM értelmiségi emberre, hogy tanulmányaim során több, a listán szereplő "értelmiségi" nevével találkoztam... szomorú! tényleg az incidensnél nagyobb problémái vannak az országnak: mégpedig sürgősen megreformálni az oktatást, hogy a jövő embereinek ne kelljen ilyen "értelmiségiekkel" találkozniuk, urambocsá' "műveiket" tanulniuk, olvasniuk... ne a petíció-névsor a hányingerkeltő, nem a disznóvágásos fotó!
néhai Ch.Pilot
2017. december 14. 12:12
Szóval megint feldobtál egy érmét, Stumpf és az arra az oldalára esett, amire előtte azt mondtad, hogy "ha erre esik, nem írom alá a petíciót". Mondja azt, hogy sok népszavás firkász hitelesebb nálad?
Biivisz
2017. december 14. 00:01
"... van-e nagyobb tekintély antiszemitizmus-ügyben a zsidó államnál?" Van biza! Nem tudtad? Heller "énvagyokaholokauszttúlélő" Ágnes !!!
balsors
2017. december 13. 21:04
A kép disznóság. A bérrettegőknek viszont Gyuribá napsütötte áradata jelenti a sötét jövőt, nem ez a kép. Svédben már élőben lehet rettegni mikor a zsinagógát molotov koktéllal dobálják Gyuribá védencei.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik