Karácsony „mi a f...ért” Gergely

2017. december 11. 08:05

Pindroch Tamás
Figyelő

A szocik már ott tartanak, hogy egy százalékos párt kamukirály elnökét akarják miniszterelnök-jelöltnek tenni.

„»Alapvetően az az érzésem, hogy a f.szért hagytam magam rábeszélni erre miniszterelnök-jelöltségre, mert sokkal jobb lett volna, ha el sem kezdem. Annyi hatása volt, a PM felment 0 százalékról 1-re, ennyit tudtunk elérni ezzel. Sokkal beljebb nem vagyunk. Ráadásul nekem van egy főállásom, ami önmagában egy kib.szott politikai stressz, hogy lesz Zuglónak költségvetése, meg ilyen apróságok. Van nekem ilyen szempontból dolgom, így tudom is magam áltatni azzal, hogy én teszek az ügyért, vagy valamit csinálok« – fogalmazott Karácsony egy hangfelvétel szerint. Az önvallomás mindent elmond egyéniségéről. (...)

Karácsony, egyébként mintha nagy utat tett volna meg a szocialistákig, de 2006-ban még épp a Gyurcsány-kormánynak – az SZDSZ-es Horn Gábor államtitkárnak – dolgozott, tehát gazdag élményekkel vághatott neki az LMP megalapításának. Annak a pártnak, amely épp azért alakult, mert elegük lett a Gyurcsány-kormányból. Persze Karácsony ekkor már leadta szerelését az államtitkárságon, ezután igazolt az ellenfélhez. Aztán hamarosan, 2012-ben kiderült, hogy inkább mégis az »anyaklub« játékosa, hiszen a Gyurcsány köpönyegéből előbújt Bajnai Gordon hívó szavára faképnél hagyta a Bajnaival való együttműködést kizáró LMP-t.

Most ugyanolyan váratlanul az Együtt-tet »szúrta hátba« a mélyrepülésben lévő MSZP kedvéért. Erre kiderül, hogy az egész miniszterelnök-jelöltség púp a hátán, persze még a köztéri kameráknak is az eltökélt ellenzéki szerepet magára öltve beszél. A szocik meg már ott tartanak, hogy egy egy százalékos párt kamukirály elnökét akarják miniszterelnök-jelöltnek tenni. Egy politikai pózőrt, akinek láthatóan nincs kedve ehhez az egészhez. Tényleg sokkal jobb lett volna, ha el sem kezdi. De még mindig nem késő abbahagyni Karácsony »mi a f...ért« Gergely.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/122055