Borbély Alexandra, a szlovák színésznő

2017. december 11. 10:38

Molnár Judit
Hírek.sk

Csak így egyszerűen – szlovák színésznő. Nem szlovákiai származású, avagy szlovákiai magyar… Borbély Alexandrát sikere szlovákká avatta.

„Az egyik szlovák hírportál szerint az európai filmek díjátadóján szlovák színésznő aratott diadalt. Csak így egyszerűen – szlovák színésznő. Nem szlovákiai származású, avagy szlovákiai magyar… Borbély Alexandrát sikere szlovákká avatta. A szlovák sajtó egy része szerint… Micsoda csúsztatás! De értjük mi ezt, kell a sikerélmény! Kicsiknek-nagyoknak egyaránt, a legkisebbeknek meg a leginkább.

Borbély Alexandrát nem ismerem, csak a Katona József Színház színpadáról és filmekből. Tehetségét minden szerepében bizonyította. A Testről és lélekről című film valóban kiemelkedő, meghatározó élmény volt, méltán hozott áttörő sikert a fiatal művész számára. Tény azonban, Alexandra büszkén vállalja, hogy innen származik, azt, hogy felvidéki, zoboraljai, nagycétényi, és a komáromi gimnázium is fontos volt az életében. Nyilatkozataiban szívesen mesél ezekről az évekről, élményekről, mindarról, ami máig erős kötelékkel ideköti, a szülői szereteten túl is. Ettől azonban még aligha lesz szlovák színésznő, még szlovákiai sem, hiszen érettségi után Budapestre, az egyetemre került, azóta ott él, mindennapjai, a szakmai kibontakozása, mára sikerei ugyancsak a magyar színházi és filmművészeti világhoz kötik.

A sikerért úgy tűnik, sokan sorba állnak… azt remélve, hátha belefér, hátha van, aki elhiszi, ez szlovák siker. Ki tudja, mi vezérelte a hír íróját?! Nem is részletezte!! … De azért, hogy kétsége senkinek ne legyen, egy -ová-val megerősítette állítását.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/122073