A saját törvényei szélén járkál a Fidesz

2017. december 11. 13:54

Liberálisok
Közlemény

Az Orbán-kormány fittyet hány a tisztességes politizálás szabályaira.

„Folyamatosan tisztességtelen kampányt folytat a Fidesz, mégpedig azzal, hogy már most egyértelmű kampányfogásokkal él. A saját maga által alkotott törvény szélén járkál, amikor a kormánypárt országgyűlési képviselő-jelöltje, Bajkai István a nevével ellátott tojást osztogat, amikor Simicskó István a Fidesz jelöltjeként Újbudán postáz drága kiadványt a lakóknak, vagy amikor a veszprémi jelölt, Ovádi Péter hol a templom szószékről szólítja meg a híveket, hol pedig gólyabáli fővédnökséget vállal. A Fidesz legutóbb krumpliosztással próbálta a lakók szavazatait gyűjteni Rétvári Bence országgyűlési képviselő aláírásával. Már csak az a kérdés, hogy mi szükség van az ehhez hasonló akciókra, ha a Fidesz szerint nincs is szegénység Magyarországon.

A fenti példák is mutatják, hogy az Orbán-kormány fittyet hány a tisztességes politizálás szabályaira, kampányidőszakon kívül folytat olyan tevékenységet, amelyek csak az általa gyártott gumitörvényekbe, vagy a saját embereivel feltöltött választási bizottság sajátos felfogásába fér bele. Ma nincs olyan szervezet, amely eljárna velük szemben, mivel az ellenőrző hivatalokban is a Fidesz emberei ülnek.

A Magyar Liberális Párt szerint a kormánypárt közpénzből kampányol, amely utána – szerintük – elveszíti közpénz jellegét. Éppen ezért a Liberálisok felszólítják a Fideszt, hogy haladéktalanul fejezze be a tisztességtelen kampányolást, illetve számoljon el azok költségeivel és forrásaival.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/122094