A Fidesz rekordja érthető, na de ez?

2017. december 11. 15:37

Dévényi István
Válasz.hu

Ha pedig valami nem Soros-téma mégis felszivárog a nyilvánosságba, a Fidesznek arra is van válasza: Soros.

„A Fidesznek sikerült elérnie, hogy kizárólag egyetlen téma körül pörögjön a honi közélet, mintha a minket amúgy a kerítés miatt már nagy ívben elkerülő bevándorláson kívül semmilyen gondja-baja nem lenne Magyarországnak. Nem sorolom fel, hogy miről nem szól a politikai kommunikáció, mert mindent ide lehetne venni. Van helyette Soros, Soros-terv, Soros György, Soros-katonák, Soros-simogatók, Soros-malac.

Ha pedig valami nem Soros-téma mégis felszivárog a nyilvánosságba, a Fidesznek arra is van válasza: Soros.

A Fidesznek az egyetlen megmaradt közéleti témára határozott válasza van, míg az ellenzék se pro, se kontra nem tud mondani semmit. A Fidesz sikeresen mutatja magát az egyetlen kormányzóképes erőnek, miközben brutális eszközökkel, de elképesztő hatékonysággal rombolja az ellenzék hitelességét. Igaz, ebből az ellenzék önmaga is derekasan kiveszi a részét.

És bár az előbb azt írtam, hogy nem lehet csodálkozni az eredményeken, azért van itt egy-két elgondolkodtató adat. Például, hogy ki az a 11 százalék, aki a Fidesz baloldali tagozataként működő MSZP-re adná a voksát? És miért? Vagy, hogy miért képes egy Gyurcsány Ferenc önmagán és a családján, meg szűkebb baráti körén túl 6 százaléknyi választót megszólítani? De a Párbeszéd 1 százaléka is… Nem egy nagy, kövér nullának kéne ott szerepelni? És a Momentumnál se hőkölhettek hátra a számok láttán, mert mit is tudunk elmondani a pártról az elmúlt hetek alapján? Na, ugye.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/122105