Fizetni!

2017. december 11. 07:08

Bonta Miklós
Népszava

A korrupció lovát etetik, s bíznak abban, hogy az államháztartási hiány növekedésével majd csak elboldogul egy jövendő kormány.

„A kormányfő azonban nem csüggedt. Akkor is lesz Csepelen építkezés, legfeljebb a 2023-as atlétikai világbajnokságot rendezik meg benne. De a főegyházmegye sem marad hoppon, hiszen 7,5 milliárd forintot kap egy társasház megvételére a Szent István téren, ahol majd a központja lesz. Ez az a ház, amelyről Rogán Antal kabinetminiszter 2015-ben azt mondta: leromlott állapotú, üresen áll, az önkormányzat évek óta nem talált rá új bérlőt vagy új tulajdonost. (A világkongresszus előkészítésére szánt pénzek pedig 22,5 milliárd forintnál tartanak.)

Demagógiának tűnhet, de ez az eset az iskolapéldája a költségvetési pénzek rögeszmés szórásának. Ebbe a sorba tartozik az uniós támogatások megelőlegezése is: 2000 milliárd forintot előlegez meg a kormány abban a reményben, hogy Brüsszel majd mindent kifizet. Addig is a korrupció lovát etetik, s bíznak abban, hogy az államháztartási hiány növekedésével majd csak elboldogul egy jövendő kormány. S ha nem, az adófizetőkből akkor is ki lehet préselni a nagyvonalúság árát.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/122047