A baloldal törzsi szemlélete akadályozza a tisztánlátást Jobbik-ügyben

2017. december 11. 15:25

Béndek Péter
1000 A Mi Hazánk

Az értelem egyedül azt diktálja, hogy a Fideszt meg kell akadályozni a többség megszerzésében. Lehet, hogy a Jobbik melletti kiállás az utolsó alkalom erre.

„Miközben a T. baloldali közvélemény kedvenc passziójának hódol és azon okoskodik, hogy Vona Gábor és bajtársi köre mennyire antiszemita és ez az antiszemitizmusuk mit fog eredményezni, to wit, egy Jobbik-kormány felállásával (!), addig a liberális demokráciából itt a valóságban nem marad már meg a demokrácia maradéka sem (ez a maradék idáig az a hit volt, hogy a kormány választások útján leváltható). Míg a balos politizáló értelmiség – tisztelet a kivételnek – megint, ki tudja, hányadszor, az egyrészt-másrészt ostobaságával hekkeli meg a közvéleményt és a saját szellemileg felkészületlen pártjait, addig – értelem, műveltség, rátermettség és most már pénz  híján – a nyilvánosság befolyásolására láthatóan képtelen Jobbikkal az elárvult demokrácia az utóvédharcaiba kezd. Igen, a Jobbik védelme momentán a demokrácia védelme lenne – de evidensen nem lesz. Miközben jól tudjuk, hogy ott a terv már a bíróságok bedarálására, amit követ majd a sajtó további megfegyelmezése, és felvirrad előbb-utóbb a személyre szabott eljárások napja is. De a Bayer, G. Fodor, Lánczi & Co. nyilvánvalóan ezt is meg tudja magyarázni, miközben az egymással középszerű szellemi viadalt folytató progresszív klerikusok a teve meg a tű foka közötti összefüggésekkel múlatják a napjaikat.

2018 után durva világ jöhet. Aminek összehasonlíthatatlanul nagyobb az esélye, mint a Jobbik-vezérelte pogromoknak. Ha ez vigasztalja a baloldali pártokat, semmiféle erkölcsi gátja nem lehet a Jobbik melletti kiállásuknak, mert nekik sincs semmiféle erkölcsi tartalékuk. A puszta erkölcsmentesség állapotában kellene a maradék értelem mellett dönteni. Az értelem pedig egyedül azt diktálja, hogy a Fideszt meg kell akadályozni a többség megszerzésében. Lehet, hogy a Jobbik melletti kiállás az utolsó alkalom erre.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/122103