Az utolsó csepeli keresztes lovag

2017. december 11. 23:14
B. Molnár László
Magyar Nemzet

Németh Szilárd kétségkívül bátran megnyílt, amikor kereszttel csinált politikai kampányt csepeli pénzből.

„Németh Szilárd kétségkívül bátran megnyílt, amikor kereszttel csinált politikai kampányt csepeli pénzből. Biztosan futotta rá, amit rezsicsökkentés címén megtakarítottak a »szigetországiaknak«, az végső soron mehetett a keresztre. Mindeközben a helyi mentőállomáson egy magáncég tette rendbe a fűtést, mert erre nincs pénze az önkormányzatnak. Az egyik iskolában, a Jedlikben ablak dőlt a gyerekekre, a Festő utcai óvodában megint csak a fűtés ment tönkre. De kit érdekelnek az ilyen apróságok, ha egy keresztes lovag multit akar fegyelmezni?

Mindenesetre nem árt, ha a mindenhez frappáns véleménnyel hozzászóló alelnök kicsit spórolósra veszi a figurát. Az Eötvös Károly Intézet (Ekint) ugyanis első fokon pert nyert Németh Szilárd ellen a Fővárosi Törvényszéken. Az Ekint azért perelte be a Fidesz kiváló alelnökét, mert idén március 17-én megjelent nyilatkozatában azt állította, hogy a közhasznúsági jelentésükben meghatározottnál sokkal nagyobb lóvét kaptak Soros György alapítványaitól.

A csepeli fenomén – meglep-e valakit? – nem tudta bizonyítani állításait. Mindezek következtében nyilvánosan meg kell követnie az Eötvös Károly Intézetet, és 350 ezer forint sérelemdíjat is fizetnie kell. Persze ráér majd akkor, amikor az ítélet jogerőre emelkedik. Hiába: mindenkinek megvan a maga keresztje. A legutolsó lovagoknak is.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/122136