Minden antiszemita, ami Soros?

2017. december 10. 18:48

Nem gondoltam volna, hogy egy disznóvágás a politikai diskurzus homlokterébe kerül egy nap.

2017. december 10. 18:48
Jákob Rabbi
Inkorrekt

„Nem gondoltam volna, hogy egy disznóvágás a politikai diskurzus homlokterébe kerül egy nap. Pócsa János disznóvágásos képe azonban ágyúgolyóként csapódott be, az egyébként sem unalmas magyar politikai diskurzus közepébe. Tudni illik, a Fideszes képviselő egy képet posztolt, amin egy, a földi élet viszontagságait maga mögött hagyó malac látható, a perzselés után maradt koromba pedig belekarcolták: „ő volt a soros”.

Szegény sertés sem gondolta, hogy egy nap az ellenzéki média, az ő halálát használja fel arra, hogy aljas módon, egy antiszemita ügybe rángassanak bele egy Fideszes képviselőt, illetve alkalmat adjon az erdélyi magyarok románozására.

Ízlés kérdése, hogy az áthallásos viccet, ki hogyan értékeli. Elfogadható vagy sem, kínos és unalmas szóvicc, vagy megengedhetetlen durvaság. Én úgy érzem, hogy bár ötlettelen humorról van szó, ami azonban megbocsátható, ha azt vesszük figyelembe, hogy a humorérzéket károsan befolyásolhatta a disznóvágás alkalmával elfogyasztott szesz. Az pedig valódi képmutatás, hogy Pócsa kerül pellengérre, miközben az „ő a soros” szóvicc használatban van, jobbról és balról is egyaránt.

A történet számomra legvisszataszítóbb része azonban az, hogy a béna viccből, antiszemita ügyet akarnak kreálni. Az indoklással nem is sokat fáradoztak, antiszemita mert csak, mert Soros. Ez kísértetiesen emlékeztet a 90-es évekre. A jól bejáratott libsi recept szerint, valakire találomra rá lehet sütni az antiszemita bélyeget, ha a politikai érdek úgy kívánja. A baloldal évtizedek óta ezzel a váddal akarja megsemmisíteni politikai ellenfeleit. Kiválóan alkalmas eszköz arra, hogy valakit ellehetetlenítsenek egy életre, nagyon nehéz védekezni ellene. Pedig az antiszemitizmus vádja nem játék. Ennek indokolatlan használata irtózatosan káros az egész társadalomra nézve. Kár a magyar zsidóságot belerángatni ebbe az ügybe, ez nagyon SZDSZ-es tempó. Ne feledjük el, hogy az antiszemita vád szinte teljesen elvesztette erejét az által, hogy a 90-es évek óta a liberálisok tetszés szerint jelölték ki azt, hogy ki számít antiszemitának. Magyarországon már mindenki volt antiszemita, a sarki boltostól az esztergomi érsekig mindenki. Részben ez a vádaskodás vezetett oda, hogy az emberek immunisak lettek a valódi veszélyre, amikor megjelentek a valódi tőről metszett antiszemiták, akkor már csak legyintett mindenki, miután már maga a kifejezés is teljesen kiüresedett.

Nem kapok a szívemhez, ha a közösségi hálón románozzák az erdélyi magyarokat. Meg tudják védeni magukat ez ellen, nem szorulnak az én támogatásomra. A jelenség létezik, nagyon fontos tápláléka ez a lelkileg fogyatékosoknak. Azt is tudom, hogy a románozás csak egy törpe kisebbségre jellemző, egy egészséges magyarnak eszébe sem jut románozni az erdélyieket. Az erdélyiek elutasítottsága éppen akkora, mint a zsidók elutasítottsága. Ne legyenek kétségeink, nagy az átfedés a két tábor között.

A románozás és az antiszemitizmussal való vádaskodás, szerintem kategóriákkal súlyosabb, mint a Soros-soros vicc. Az pedig különösen felháborító, hogy a tisztességes közbeszéd védelmezői, politikusok és sajtófelületek nyújtanak tere ennek a gyalázkodásnak. Újhelyi István posztja alatt csak úgy hömpölyög a románozás. A durva közbeszédre oly érzékeny Újhelyi, nem fegyelmezi a saját rajongóit ez ügyben. Ez mehet, mert ezt szabad náluk. Pedig, ha jól tudom Újhelyi is részben székely felmenőkre tekint vissza, legalábbis egy korábbi vallomásából ez derült ki. Nem megengedett, hogy aktuálpolitikai haszon érdekében engedjük tombolni a magyar-gyűlöletet.

Az különösen bizarr jelenség, hogy a magát szocialistának valló politikus, a disznóvágásos poszt ajánlásában kiemeli, hogy az említett képviselő, csak egy víz- és gázszerelő. Csak egy szerelő, nem olyan jól képzett, mint a Dr. Újhelyi.

Még egy megjegyzés a képhez. Szerintem könnyelműen elmegyünk a mellett, hogy a képen szereplő társaság egy tagja, a sapkás pasas szélen, úgy pózol, mint egy fotómodell. Állfogással!!!! Ki ez az ember? Miért nem látjuk többet a divatlapokban? A divatvilág diszkriminálja, mert fehér?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2017. december 18. 06:38
A levágott és félig-meddig megpörzsölt jószág dolga: "NEM KORMÁNYZATI HATÁSKÖR". Viszont akik ebből antiszemitázós balhét "faragnak" azokra azt mondja a népnyelv: "rossz az, aki rosszra gondol"! A "palávert habositók" ÖNMAGUKBÓL INDULNAK KI, és teszik mindezt azért--nyilván--hogy minél nagyobbat durranjon a demagógszemléletű közcirkusz. Mindettől függetlenűl: aki föltette a Facebook-ra azt a fényképet, az LEHETETT VOLNA OKOSABB, legalább annyiban, hogy nem pakolja oda! Mer'hogy kódolva volt ilyen esetre a POLITIKAI INGYENCIRKUSZ annak megsejtéséhez nem lett volna szükséges túl magas szintű "politológusi egyetemi diploma". S hogy KONTRAPRODUKTIV minden ilyen medvetáncoltatós közcirkusz, az több volt mint előre sejthető....Ami pedig többet "visz" a "konyháról'", mint "hoz", az MINEK?
Toledo
2017. december 15. 04:34
" Ő volt a soros"- már mint a többi között a levágandó disznó az ólban. Mi ebben a rendkívűli? Az áthalláson, de még inkább a balliberális, belterjes banda örjöngésén meg csak röhögni lehet! A Charli Hebdó (jól írtam?) karikatúrái ennél sokkal ízléstelenebbek, vadabbak voltak. Az Orbán fejet rugdosó pesti taplók úgyszintén! Az nem hallatszott el az USA médiájáig. Képmutató, ballib kettős mérce!
Szerintem
2017. december 11. 07:14
Igen, ami Soros az antiszemita. Mert az iszlámot rátolni az európai zsidóságra, az egy ilyen dolog.
cutcopy
2017. december 10. 22:04
"legvisszataszítóbb része azonban az, hogy a béna viccből, antiszemita ügyet akarnak kreálni" Ha azt vesszük, a téma már megelőzte korát, hiszen az csapta ki először a biztosítékot az antiszemita szondán, amikor csak csupán megjelent a Soros-terv elleni kampány plakátján maga Gyuribá fizimiskája, és hát Kende Péter óta tudjuk hogy a zsidókon szemmel láthatóak hogy zsidók.. ) https://www.youtube.com/watch?v=T5XqyFKM1H0
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik