Besült az ellenzéki összefogás Solymáron – nyert a Fidesz

2017. december 10. 21:14

Hiába fogott össze az összes ellenzéki párt a Fidesz ellen a solymári időközi önkormányzati választáson, a Fidesz a szavazatok 57 százalékával nyerni tudott.

Dalos Attilát, a Fidesz-KDNP jelöltjét választották a Pest megyei Solymár 6. számú egyéni választókerülete önkormányzati képviselőjévé a vasárnapi időközi voksoláson – közölte a település jegyzője, a helyi választási iroda vezetője az MTI-vel.

A solymári választókerületben azért tartottak időközi önkormányzati választást, mert a korábbi képviselő, Gaal Gergely (Fidesz-KDNP) lemondott az önkormányzati képviselői mandátumáról, mivel országgyűlési képviselő lett. A megüresedett képviselői helyért hárman indultak: Dalos Attila (Fidesz-KDNP), Pálmai Ferenc (Munkáspárt) és Kárpáti Zsuzsanna (független). 

Az Index hírportál szerint november közepén öt ellenzéki párt (DK, Együtt, LMP, MSZP, Párbeszéd) közölte, hogy Kárpáti Zsuzsanna független jelöltet támogatja, később a Momentum is csatlakozott az ellenzéki összefogáshoz. A Jobbik nem indított jelöltet. 

Beregszászi Márk jegyző elmondta, hogy az 1024 választásra jogosult polgárból 404 ment el  szavazni. Közülük 396-an érvényesen voksoltak. Az előzetes eredmények szerint Dalos Attila 225, Kárpáti Zsuzsanna 169, Pálmai Ferenc 2 szavazatot kapott.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/122045