Balczó: Az Orbán-kormány „átlépte a Rubicont”

2017. december 7. 15:54

Szijjártó Péter csak a bevándorláspolitikát és a határvédelmet ért bírálatokra válaszolt érdemben az Európai Parlament Belügyi, Állampolgári, Jogi és Igazságügyi Bizottságának (LIBE) csütörtöki ülésén – állította Balczó Zoltán. Hozzátette: a jogállamiság felszámolása szempontjából a kormány „átlépte a Rubicont”.

Balczó Zoltán, a Jobbik európai parlamenti képviselője azt közölte Európai Parlament Belügyi, Állampolgári, Jogi és Igazságügyi Bizottságának (LIBE) a jogállamiság magyarországi helyzetéről szóló csütörtöki bizottsági meghallgatását követően, hogy Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági miniszter érdemben csak a kormány bevándorlási politikájára és a határvédelemre irányuló kifogásokra reagált. Az európai parlamenti képviselő kiemelte: e kérdésekben a Jobbik korábban is támogatta a kormányt. 

Megjegyezte ugyanakkor, hogy „az Orbán-féle Nemzeti Együttműködés Rendszerét eddig is több tekintetben hasonlították a Kádár-érához”. Vélekedése szerint a jogállamiság felszámolása tekintetében a kormány „átlépte a Rubicont”, amikor az Állami Számvevőszéket arra használta fel, hogy a Jobbikot ellehetetlenítse, kétségessé téve részvételi feltételeit a 2018-as választáson. Balczó Zoltán kiemelte: „Egy független állami intézménynek a felhasználása a rivális párt tönkretételére a Rákosi-diktatúrából átvett eszköz”. A Jobbik európai parlamenti képviselője úgy fogalmazott, hogy ebben az ügyben nem Brüsszeltől várják a megoldást. Balczó Zoltán abban bízik, hogy sokan meglátták „az orbáni hatalom valódi arcát”, és ennek megfelelően fognak szavazni a jövő évi választáson.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/121906