Veronai buszbaleset: elkezdődhet a per Olaszországban

2017. december 6. 10:49

Már idén kitűzheti az első tárgyalást az olasz bíróság a veronai buszbaleset miatt indított büntetőeljárásban – tudta meg az ATV.

Már idén elkezdődhet a veronai buszbaleset tárgyalása Olaszországban. Mint ismeretes, a januári balesetben a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjai, tanárai és kísérőik – összesen tizenhét fő – vesztették életüket, miután az őket szállító busz éjjel a szalagkorlátnak hajtott és kigyulladt. Az ATV szerint a gyászoló családok elhúzódó perre számítanak. A szülők nyílt levélben tiltakoznak a tragédiában érintett buszos személyszállító cég és dolgozói ellen. A társaság vezetője nem kívánta kommentálni a levélben leírtakat.

A nyílt levél írói szerint a buszos cég „bűnszövetkezetet működtet” a pótüzemanyag-tartályok beszerelésével. „Óriási papírmunkának kell állni a háttérben, hogy ezt legálisan tudják működtetni. Ahogy a törvényeket ismerjük, jövedéki adónak számít a benzin. Átlépni a határt plusz tartállyal nem lehet. A jogszabályok értelmében annyi benzint lehet átvinni, ami a hivatalos tartály, plusz száz liter” – fogalmazott Krizsány László, aki a lányát vesztette el a szerencsétlenségben.

A busztársaság vezetője hónapokkal ezelőtt még tagadta a póttartályok létezését, a szülők viszont azt is megtudták az olasz hatóságoktól, hogy a nyomozók egy hulladéklerakóban megtalálták a tartályokat. 

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/121822