Oroszország nem indulhat a téli olimpián

2017. december 6. 09:37

Államilag támogatott doppingcsalás miatt zárta ki Oroszországot a NOB a 2018-as pjongcsangi téli olimpiáról – írja az Euronews.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság döntött: a bizonyítottan tiszta orosz sportolók részt vehetnek a 2018 február 9-én kezdődő téli játékokon, de nem indulhatnak orosz színekben – tudósít az Euronews

Semmilyen formában nem jelenhet meg az orosz zászló, a sportolók nem viselhetnek nemzeti formaruhát, és az ország kormányzati képviselői sem vehetnek részt a játékokon. Győzelem esetén az orosz himnuszt sem hallhatjuk, és a mindenkori hivatalos éremtáblák is azt mutatják majd, hogy Oroszország nulla érmet nyert 2018-ban.

Az Orosz Olimpiai Bizottságot azonnali hatállyal felfüggesztjük. A tiszta orosz sportolók szigorú ellenőrzés mellett egyénenként részt vehetnek a pjongcsangi téli játékokon. A döntés reményeink szerint lezárja ezt a mértéktelen károkat okozó epizódot, és megnyitja az utat egy hatékonyabb doppingellenes rendszer előtt –  jelentette be hétfőn Thomas Bach NOB-elnök.

 

 

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/121813