LMP: A katasztrófavédelem nem tudja megfelelően ellenőrizni a kéményeket

2017. december 6. 13:44

Az LMP szerint a katasztrófavédelem nem képes eleget tenni a kéményellenőrzési feladatoknak, ezért akár Soros alapítványaihoz is fordulnának az ügyben.

Az LMP szerint a katasztrófavédelem nem képes eleget tenni a kéményellenőrzési feladatoknak, számukra ezt bizonyítja a többi közt az, hogy nemrég több százezer kéményt „találtak”, amelyek létezéséről eddig nem tudtak.

Demeter Márta, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerdán Vámos Csabával, a Kéményseprők Országos Szakszervezetének elnökével közös sajtótájékoztatóján beszélt erről, ahol az érdekképviseleti vezető azt mondta: miután a Magyar Villamos Művek (MVM) nem támogatta lakossági tájékoztató tevékenységüket, bárkitől, akár Soros György alapítványától is segítséget kérnek ehhez, a katasztrófák megelőzése érdekében.

Demeter Márta kijelentette: a kormány megint emberek életét sodorja veszélybe. A katasztrófavédelem alá vont kéményseprők szúrópróbaszerű és nem érdemi ellenőrzéseket hajtanak végre, számos helyen pedig csak a napokban kezdődött a fűtési rendszer átvizsgálása. Problémásnak nevezte a 112-es vészhívó rendszer működését is, amelyet szerinte megfelelő infrastruktúra, állomány és logisztikai háttér nélkül indítottak el.

Mint mondta, mindezekkel kapcsolatban adatokat vár a Belügyminisztériumtól és a Katasztrófavédelemtől, a fejlesztési tárca vezetőjétől pedig azt kérdezi meg, hogy az MVM társadalmi felelősségvállalási tevékenységébe miért nem tartozik bele a lakosság tájékoztatás támogatása egy energetikai kérdésben.

(MTI)

 

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/121833