Soros György krumplilevese

2017. december 6. 08:23

Jeszenszky Zsolt
Magyar Idők

Soros a saját blogján írta meg a migrációval kapcsolatos álláspontját, és a szövegben hét (!) alkalommal szerepel a „Plan” szó.

„»A krumplileves az legyen krumplileves!«, mondta anno Kádár János. Ettől persze nem lesz jó fej, bűnei nem szublimálnak el; de ez a szállóige akkor is találó. Nevezzük nevükön a dolgokat!

»Nincs ilyen, hogy Soros-terv«, halljuk ma politikusoktól, véleményformálóktól. Szellemi nagyságaink előszeretettel gúnyolódnak is azokon, akik szerint viszont van. Hát akkor röhögjünk egy jót együtt, elsőként Soros Györgyön. Ugyanis saját blogján írta meg a migrációval kapcsolatos álláspontját, és a szövegben hét (!) alkalommal szerepel a »Plan« szó. Itt tulajdonképpen meg is állhatnánk – ha nem élnénk abban az abszurd világban, amit a baloldal teremtett az elmúlt körülbelül húsz évben. Ahol semmit sem annak nevezünk, ami.

Érthetetlen az a bornírt vehemencia, amivel még értelmes emberek is ragaszkodnak doktrínáikhoz: ahhoz, hogy »nincs Soros-terv«. Amikor le van írva! Persze, írt már ő sok mindent, ma már nem pontosan ugyanúgy gondolja, mint 2015-ben, blabla… Lehet szokás szerint relativizálni. De aki tagadja, hogy Soros Györgynek nagyon is konkrét elképzelései vannak Európa teljes átalakítására, annak önszántából került piros céltábla a saját homlokára. Mint amikor a gyalogkakukkban a prérifarkas feje fölött megjelenik egy »Én vagyok a hülye« felirat.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/121806