Komoly emberek nem így üzengetnek egymásnak

2017. december 5. 10:24

Szél Bernadett
Magyar Nemzet

A mostani állapotban lévő Jobbikkal nem lépnénk koalícióra.

„Minden pártnak érdeke, hogy értelmiségi támogatókat is felmutasson maga mellett. Az LMP-nél nem nagyon látni ismert véleményformálókat.

A szellemi holdudvarunk létezik, és egyre bővül. Látni, hogy a CEU bezárási kísérlete után nagyon sok gondolkodó ember, aki a konzervatív értékeket helyezte előtérbe, megszakította a kapcsolatot a Fidesszel. Ezt én tapasztalom is.

Neveket is tudna mondani?

Nagyon büszke vagyok arra, hogy Lányi András segített a programunk összeállításában. Említhetném Róna Pétert, aki a közelmúltban ott állt mellettem egy köztéri akciónknál, vagy éppen Bod Péter Ákost, akivel személyesen is szoktam pénzügyi, gazdasági kérdésekről beszélgetni. Emellett nagyon megköszöntem Szalai Erzsébet szociológusnak, hogy a Facebookon állt ki mellettem, amikor nőként próbáltak meg az egyik televízióban meglehetősen rosszul sikerült módon bírálni. Nagyon sok segítséget kapok a háttérben olyan emberektől is, akik most nem tudják felvállalni, hogy minket támogatnak. Az például, hogy fillérre pontosan tudom, milyen átcsoportosításokra lenne szükség, annak köszönhető, hogy sokan – akik már láttak közelről ilyen folyamatokat – hosszú órákat szánnak rám.

Vona Gábor nemrég azt mondta, ha a történelmi helyzet úgy kívánja, ő el tudna képzelni egy koalíciós kormányzást akár az LMP-vel is. Erre nyitottak?

Ne sértődjön meg senki, de komoly emberek nem így üzengetnek egymásnak. Úgy látom, hogy Vona Gábornak a sajátjaival meggyűlt a baja ezzel kapcsolatban, ezért most azt mondhatom, hogy nem tekintem ezt reális alternatívának.

Ez most igent vagy nemet jelent?

A mostani állapotban lévő Jobbikkal nem lépnénk koalícióra.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/121756