2004. december 5.

Fidesz: 13 éve megbocsáthatatlanul megsebezte a külhoni magyarságot a baloldal

2017. december 5. 11:01

Gyurcsány Ferenc magyart magyar ellen fordított, és emiatt a magyarok kettős állampolgárságáról szóló népszavazás 2004. december 5-én elbukott – írja keddi közleményében Hidvégi Balázs, a kormánypárt kommunikációs igazgatója.

„Tizenhárom évvel a szégyen napja után elmondhatjuk, hogy a Fidesz-KDNP-kormánynak köszönhetően a magyar nemzet hitében és állampolgárainak számában is megerősödött. Egymillió külhoni magyar vált közjogilag ismét a magyar nemzet részévé, egymillióval többek vagyunk, egymillióval erősebbek vagyunk” – olvasható Hidvégi Balázs keddi közleményben. A politikus úgy véli, a baloldalon azóta sem változott semmi: „Gyurcsányék újra a külhoni magyarok ellen indítottak gyűlöletkampányt, migránsok tömegeit akarják befogadni, de a magyarokra nemet mondanak.”  A kormánypárt kommunikációs igazgatójának értékelése szerint ráadásul a „pénzért és a hatalomért mindenre képes Jobbik” is „elárulta” a határon túli magyarokat: Vona Gábor ma már a baloldal kegyeit keresi, a Jobbik politikusai pedig a Kárpát-medencei magyarokat sértegetik. 
    
Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) ugyancsak közleményben emlékezett meg a népszavazásról évfordulójáról. Az IKSZ közleménye 2004. december 5-ét a rendszerváltozás utáni magyar politika egyik legszomorúbb napjának nevezi. Nacsa Lőrinc, az IKSZ elnöke szerint még mindig az a Gyurcsány Ferenc lehet a baloldal vezetője, aki „rendre próbál rátenni egy lapáttal az akkori nemzetárulására, most épp a DK nevű káros formáció élén”. Hangsúlyozta: a kormánypártok ezzel mindig is a határon túli magyarok mellé álltak, támogatják őket küzdelmeikben és boldogulásukban.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/121760