Az uniós forrásokból Magyarországot kellene fejleszteni

2017. december 4. 14:44

Tóth Bertalan
MSZP

Amíg a Fidesz van hatalmon, addig fejlődés nem lesz, csak mértéktelen korrupció.

„Az uniós pénzek fideszes ellopását nem egy parlamenti vitanap fogja meggátolni, hanem a kormányváltás. 2018-ban a kormányváltást követően számon fogjuk kérni az uniós milliárdok sorsát. Önálló, korrupciót vizsgáló ügyészséget fogunk létrehozni és annak érdekében, hogy a fejlesztésre szánt pénzeket ne lehessen ellopni, átláthatóvá tesszük az állami pénzköltést és nyílttá a pályáztatást.

A magyar gazdaságot az uniós források tartják életben. Ezek nélkül a Fidesz unortodox gazdaságpolitikája már rég romba döntötte volna az országot. Az uniós pénzek jelentős részét nem fejlesztésre használja a kormány, hanem a fideszes családtagokat és haverokat gazdagítják tovább. Elég csak Tiborcz Istvánra vagy Mészáros Lőrinczre gondolni. A tisztességes vállalkozóktól pedig »alkotmányos költség« néven kenőpénzeket szednek be, ahogy tette azt Mengyi Roland fideszes képviselő.

Ezt a rendszert egy vitanap nem tudja felszámolni, éppen ezért az MSZP frakciója azon nem vesz részt. Kormányváltásra van szükség, mert minden eurócentnek Magyarország fejlődését kell szolgálnia, de amíg a Fidesz van hatalmon, addig fejlődés nem lesz, csak mértéktelen korrupció.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/121709