Megtagadják a német pilóták az illegális migránsok hazaszállítását

2017. december 04. 20:21

Emiatt 222 járat nem tudott elindulni.

2017. december 04. 20:21

Sok német pilóta nem hajlandó hazaszállítani a Németországból kiutasított, deportálásra váró illegális migránsokat – írja a Deutsche Welle. Az erről szóló információt a kormány a Baloldal (Die Linke) közérdekű adatigénylése után hozta nyilvánosságra.

Eszerint 222 járat nem indult el a pilóták tiltakozása miatt, akik nem akartak részt vállalni azon migránsok hazaszállításában, akik lakhelyét a menedékjogi kérelmük elbírálásakor biztonságos országként jelölték meg.

A deportálások ellen tüntetések folytak Düsseldorf repterén is, de a törölt járatok nagy része a frankfurti repülőtérről indult volna. Az el nem indult repülőgépek nagy része a bár papíron biztonságos országnak számító, mégis számos konfliktus által sújtott Afganisztánba tartott volna.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ciprióta
2017. december 06. 12:50
a szir és egyéb moszlim szarkeverők hazaszállitására egyetlen javaslatom....desszantszállitó hadihajón egy tételben legalább ötezer embert, havi egy hajó ütemezésben , változó nemzetiségü kisérőlegénységgel, teljes fegyverzettel és az érkezési kikötőkben azonnali elszállásolással és határőrizettel.
illiberator
2017. december 05. 16:58
Persze, mert afgánnak adták ki magukat!!! Mert igy lettek kioktatva. Papirjaikat pedig mindegyik eldobálta, csak az okos-telókat tartották meg. Ezen kapták a kiképzést az NGÓ-któl.
illiberator
2017. december 05. 16:52
Nem értem miért kell repülőztetni őket: Gyalog csörtettek át hetedhét országon, úgy menjenek hát vissza.
Übermayer
2017. december 05. 15:40
A cikkben nem szerepel az ok: a pilóták csak röviddel a felszállás előtt tudják meg, hogy kiutasított migránst kell a gépen szállítaniuk, rendőri és egyéb felügyelet nélkül. Ekkor a pilótának joga van eldönteni, hogy nem járul hozzá az utas felvételéhez, mert tarthat attól hogy a gépen biztonsági kockázatot jelent a migráns az út alatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik