Nobel-békedíjra javasolták Soros Györgyöt

2017. december 4. 13:53

„Javasoljuk, hogy a következő Nobel-békedíjat George Sorosnak ítéljék oda” – írják neves magyar közéleti személyiségek a 168 Óra hétfői cikke szerint.

November 6-án döntött arról a Wesley János Lelkészképző Főiskola öt oktatója: Iványi Gábor lelkész, Lukács Péter oktatáskutató, Majsai Tamás teológus, Nagy Péter Tibor szociológus, valamint Szilágyi Gál Mihály filozófus, hogy levélben kezdeményezik a Nobel-békedíj odaítélését Soros Györgynek – írja a 168 Óra. 

A díj odaítéléséről határozó bizottságnak címzett, és a napokban elküldött dokumentum aláírói szerint: „ismeretes, hogy az 1980-as években a magyar, cseh és lengyel ellenzék kitartó és szisztematikus támogatásával Soros hozzájárult a demokrácia megteremtéséhez és a Varsói Szerződés felbomlásához. Az általa elnökölt Open Society Institutes mindenütt a világon támogatja a békés demokratikus átalakulás ügyét. Az általa finanszírozott Central European University magas akadémiai színvonalú, nemzetközi és a demokrácia iránt elkötelezett diákok ezreit bocsájtotta ki.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/121705