Az unió sorsa forog kockán

2017. december 02. 09:37

Magyarország a stabilitás szigete, erős kormánnyal.

2017. december 02. 09:37
Szájer József
Magyar Idők

„Ha végignézünk ma Európán, szinte alig találunk erős, cselekvőképes kormányokat. Itália? Egy éve átmeneti kormány. Nagy-Britannia? Törékeny koalíció, belül megosztott kormányzó párt. Németország? Épp kormány sincs. Spanyolország? Kisebbségi kormány, Katalónia. Franciaország? Belül népszerűségét rohamosan vesztő, ezért külpolitikában hiperaktívan kompenzáló elnök. Hollandia? Fél évig tartott, míg összehoztak egy koalíciót. Magyarország a stabilitás szigete, erős kormánnyal.

A jog uralma, az emberi jogok a szabadság fontos európai vívmányai, megőrizendő, védendő értékek. Nem volt könnyű kiharcolni őket. Ha valakik, akkor mi itt Kelet- és Közép-Európában ezt biztosan tudjuk. A biztonság, a stabilitás, a közösség védelme azonban ki kell egészítse a sort, mert ott, ahol káosz van, senki jogát nem lehet biztosítani. Mivel a jogok és a rend ütközhet egymással, meg kell találni a helyes egyensúlyt közöttük. A közelmúlt közéleti vitái gyakran e körül a dilemma körül keringtek, és nem mindig egyszerű a helyes válaszokat meglelni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valodi
2017. december 03. 11:09
"...mert ott, ahol káosz van, senki jogát nem lehet biztosítani." Nahát, ki hitte volna, hogy itt káosz van! A kishantosiak biztosan tudják - még dokumentálták is a rohadékok (29. oldal): "....lehet, hogy a pályázók néha túloztak, elkerülte a figyelmüket néhány tény, vagy pedig a politikai küzdőtérre kéredzkedtek be a pályázati sérelmeikkel. Ilyen kategóriában van Kishantos is, amely, ugye, ökogazdaság meg termelőcégként is van elkönyvelve, de, tisztelt bizottság, Kishantos egy pártközpont. Induljunk a történet elejéről! Az Élőlánc Magyarországért egy pártnak a központja, egy biogazdálkodást folytató, de igazából agrártámogatásból élő szervezet, egy politikai szervezet, és így vett részt abban a vitában, ami kibontakozott itt a közelmúltban..." http://www.parlament.hu/documents/static/biz40/bizjkv40/MGB/1406041.pdf A hülye népnek meg ment a mantra - lejárt a szerződésük, nyolc családi gazda kapja a földjeiket, folytatják a 20 éve biogazdálkodást stb...
luzitanxaver
2017. december 02. 17:54
A lényegi kérdés, hogy hogyan definiáljuk a népet, hiszen a globalista föderalisták a nemzeteket és a nemzetállamot káros, meghaladandó, retrográd dolognak, a szuverenista nacionalisták meg alapvető, mozdíthatatlan determinációnak tekintik. A konfliktus tehát kódolt és elkerülhetetlen, viszont míg a föderalistának mindegy, hogy kiből csinál "jó európait", hiszen az emberre elsősorban termelőegységként tekint (és abba ne menjünk bele, hogy ennek az akár elvi lehetőségei is milyenek közös nyelv híján), addig a nacionalista merítési lehetősége sokkal korlátozottabb. Aztán ott van még egyik oldalról az "ezt az országot mi és a mi elődeink építették-építettük" nativizmusa, másikról pedig a jobb élet reményét keresők csillapíthatatlan éhsége. Ha valaki hasonlóságot vélne felfedezni a XIX. század közepének USÁ-jával kapcsolatban, az nem a véletlen műve. Érdemes újranézni (vagy ha még nem tették, akkor megnézni) a Gangs of New York-ot, ami gyakorlatilag erről szól - természetesen a narratíva ott is a "gonosz, kegyetlen nativisták a szegény, kiszolgáltatott bevándorlók ellen" faékére van leegyszerűsítve, hogy az egyszeri amerikai tudata is átfogja, mennyire csodálatos országban is él. A(z egyik) kulcsjelenet: https://www.youtube.com/watch?v=4jcvpEOl9ug Ez a dialógus pedig mintha egy Orbán-Juncker beszélgetés leirata lenne: Boss Tweed: You're a good one for the fighting, Bill. But you can't fight forever. Bill: I can go down doing it. Boss Tweed: And you will! Bill: What did you say? Boss Tweed: I said, you're turning your back on the future. Bill: Not our future.
madarasi.abel
2017. december 02. 13:38
Jóska, te is elhagytad útközben a gerincedet, mint a geci. Hiába na, kurvának dől a lé, a másvilág ígérete meg csak a hülyéket tartja meg erkölcsösnek.
frivol824@gmail.com
2017. december 02. 13:18
"Magyarország a stabilitás szigete, erős kormánnyal." Olyannyira, hogy 600 ezen mentek ki "önszadizni" a rothadó nyugatra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik