Advent vasbeton tömbökkel

2017. december 01. 10:01

Régen minden tisztább és egyértelműbb volt.

2017. december 01. 10:01
Varga-Bíró Tamás
Magyar Idők

„Régen minden tisztább és egyértelműbb volt. Régen tudtuk, hogy mi vagyunk a keleti tömb, ők meg ott, a távolban, túl az Enz folyón, a nyugati tömb. Mára minden zavarosabb lett. A mi geopolitikai helyzetünk is, a Nyugaté is. S ez a kifejezés, hogy »nyugati tömb«, 2017 adventjétől már egészen más jelentéstartalommal bír. A nyugati tömb nem más, mint több, egymás mellé helyezett, hatalmas ajándékdoboz. Piacok, sétálóutcák környékén, szerte Németországban.

Élénk színekkel, vidám mintákkal teli, színes szalagokkal átkötött karácsonyi ajándékok. S hogy mit találunk bennük, ha szenteste kibontjuk őket? Vasbetont.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pinter68
2017. december 01. 15:11
"Régen minden tisztább és egyértelműbb volt." Valóban. Minden nemzet élt a maga kis merev szokásaival és saját érdekeivel a saját kis határai között. Aztán ha ez éppen másnak az érdekeivel ütközött, akkor háborúztak egy kicsit. Erre a "régi és egyértelmű" világra kínál egy lehetséges alternatívát az, hogy nem ragaszkodunk annyira ahhoz, hogy mindenki akivel egy országban élünk ugyanazokat a szokásokat és vallást kövesse, ugyanúgy öltözködjön és beszéljen mint amit megszoktunk. Vagyis hogy kicsit keveredjünk össze kulturálisan. Ami persze nem jelenti azt, hogy bárkinek le kellene mondania a saját szokásairól. Igen, ez több alkalmazkodással és kényelmetlenséggel jár. De cserébe megkímél bennünket a háborútól. Szerintem vállalható ár.
brabant89
2017. december 01. 13:21
Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy szerény értelmi képességekkel megáldott, de jobboldali, és legfőképp hívő keresztény ember. A szerény értelmi képességekkel megáldott, de jobboldali, és legfőképp hívő keresztény választói megválasztották a világ legerősebb katonai hatalmának elnökévé. Más hívő emberek frusztrációjukban, hogy az egyedüli igaz vallásukat követő országok teljesen lemaradtak a technológiai forradalomban, nem tudtak jobbat kitalálni, mint hogy meghuzigassák az oroszlán bajszát, lerombolják annak egyik jelképét egy 400 méter magas toronypárt. A szerény képességekkel megáldott, de hívő keresztény elnök erre keresztes hadjáratot hirdetett, ja, nem az ellen az ország ellen, amelynek állampolgára kitervelte és amelynek állampolgárai végrehajtották a cselekményt, isten ments, hanem a csúnya bajszos mezopotámiai diktátor ellen, azt állítva, hogy e szankcióktól sújtott ország tömegpusztító fegyvereket tart. Egy másik hívő keresztény, ő fura mód baloldali párt vezetője, támogatta ebben szerény értelmi képességű kollégát, általában megbízhatónak tartott médiáján keresztül azt a hazugságot terjesztette, hogy igen, a bajszos mezopotámiainak tömegpusztító fegyverei vannak. Tehát háborút indítottak a bajszos mezopotámiai ellen, és sikerült is katonailag megverni, a bajszost pedig szeretett népe kivégezte. Szerény értelmi képességű, de hívő keresztény azt hitte, ezzel megoldotta a problémát, de csak hatalmi vákuumot hozott létre a Föld egyik legproblémásabb helyén. Amely hatalmi vákuumban létrejött egy kváziállam, amely megint csak istenre hivatkozott, a frusztrált vallás fundamentalista államát hozta létre. Ezek a vallási fanatikusok aztán erőteljes propagandába kezdtek hittestvéreik között, akik közül számosan elhagyták szülőföldjüket, ahol a hitetlenek laknak, és csatlakoztak az egyetlen igaz isten ügyéért harcolókhoz. Mostanra katonailag sikerült leverni az isten földi államát létrehozókat, de a frusztrált egyistenhívők egy kicsi részét sikerült fanatizálni, akik tudják, hogy nem képesek a hitetlennek bélyegzetteket legyőzni, de valamiért sikernek képzelik azt, hogy saját magukat is feláldozva a hitetlenek társadalmi-politikai gépezetének fenntartásában részt nem vevőket gyilkolnak. Szóval köszönet az egyistenhívőknek.
brabant89
2017. december 01. 12:57
Hát igen, régen minden más volt. Akkor a fiatal lányok is megálltak neked ingyen, most fizetni kell nekik ugyanazért. Hja, a világ már nem a régi.
u.cserkész
2017. december 01. 12:30
Mint érzékeny lelkű liberális, kijelentem, hogy betontömbök körbe-körbe a terek és templomok környékén, na, az rendben van. Csak a határkerítés, na az felháborító. :-))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik