A saját erőforrásaiból kell erősödnie Európának

2017. december 01. 11:47

Teljesen más kultúrából érkezőkkel amúgy sem lehet megvalósítani, amit most például Németország erőltet. Interjú.

2017. december 01. 11:47
Járóka Lívia
Magyar Hírlap

Erről beszélt korábban Orbán Viktor is. A cigányság kapcsán a liberálisok, így az NGO-k képviselői is inkább a diszkrimináció elleni küzdelemről szeretnek értekezni, manapság azonban már arról sem annyira, hiszen a bevándorlók jogaiért szállnak folyton síkra.

Először is: a faji diszkriminációt tiltó direktívának ezt tudnia kell kezelni, az illetékes hatóságok szerepét kell erősíteni és büntetni a vétkest. Ha már szóba jött: a baloldali szocialista és zöld frakciók rasszizmus elleni elkötelezettségét kissé átértékeltem, miután a zöldek ellenjelöltet engedtek indulni és a szocdemek pedig nem szavazták meg EP-alelnöki kinevezésemet. Csak beszélni szeretnek, tisztelet a kivételnek, a befogadásról – ami érthető, hiszen csinálni nehezebb. Megjegyzem, a nyugati országok még a menekülők jogait sem veszik figyelembe.

 Hogyhogy? Ezt éppen ránk, magyarokra szokták mondani. Szinte naponta halljuk, még eljárásokat is kezdeményeztek ellenünk.

Abban konszenzus van, vagyis ezzel a magyar álláspont sem ellentétes, hogy a valódi menekülteket mindenben segíteni kell. Először is abban, hogy ha a szülőföldjükön rendeződnek a dolgok, haza tudjanak menni. Az pedig leginkább az Egyesült Államok felelőssége, hogy megszűnjenek a háborúk, és elinduljon az újjáépítés. Fontosnak tartom azt is, hogy utóbbi folyamatban az európai cégek kapjanak elsősorban szerepet, ha már az onnan, például Szíriából érkezőket évekig ellátta a kontinens. De ennél is lényegesebb, hogy Európának a saját erőforrásaiból kell erősödnie, gyengén amúgy sem tudunk senkit befogadni. Amit mi, magyarok tudunk ajánlani: megmutatjuk, hogyan működik az integráció, amire a Kárpát-medence számos példával szolgálhat. A nyugati országok ezzel szemben verik a mellüket, miközben az együttélés terén kudarcos a politikájuk.

Ha jól értem, a határvédelem mellett egy integrációs modellel is beszállnánk a bevándorlási krízis kezelésébe.

Ezt javasoljuk az Európai Uniónak, hangsúlyozva a keresztény gyökerek megerősítésének igényét is, egyúttal annak egyértelmű rögzítését, hogy válasszuk már végre szét a valódi menekültek megsegítésének ügyét a különböző gazdasági igények migrációval történő kezelésétől. Teljesen más kultúrából érkezőkkel amúgy sem lehet megvalósítani, amit most például Németország erőltet. Ennek egészen tragikus tanulságai is vannak. A romák például ezzel szemben évszázadok óta itt élnek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvánkeve
2017. december 02. 00:38
No, akkor semmi akadálya sem lehet a gyors integrációnak, ha már az "okostelefon" is ott van a kezekben.
csuka
2017. december 01. 15:07
Napi FIDESZDSZ maffia hírek: „Kovács Tamás hatalmasat csalódott Orbánban és a Fideszben, amire 1994 óta mindig szavazott.” http://index.hu/belfold/2017/12/01/jobbik_kardvivo_kovacs_tamas_kepviselojelolt/ --- Folytatjuk (a lopást): „Több száz NER-lovag szerzett százmilliókat” http://index.hu/gazdasag/2017/11/30/tobb_ezer_ner-lovag_szerzett_szazmilliokat_i._resz/ --- A FIDESZ maffia jobban teljesít: „MÉG CSAK DECEMBER ELEJE VAN, DE MÁR 15-EN HALÁLRA FAGYTAK November végéig tizenöten fagytak meg a hidegben, közülük öten fűtetlen lakásukban – mondta a Magyar Szociális Fórum elnöke a Hír TV reggeli műsorában.” https://alfahir.hu/2017/12/01/fagyhalal_tuzifa_apati_istvan --- A Kedves maffiózó vajda jó Soros tanítvány: „A kormányfő ugyanis azt mondta régi támogatójáról, Soros Györgyről, hogy "sosem a száját kell nézni, hanem mindig a kezét, mert a spekuláns az olyan ember, aki tehetségesen lyukat beszél az ember hasába". Ez elég izgalmas kijelentés annak fényében, hogy pont Orbán Viktor volt az, aki nyilvánosságra került Wikileaks-iratok szerint 2006-ban azt mondta amerikai diplomatáknak, hogy ne arra figyeljenek, amit a választóknak mond, hanem arra, amit cselekszik. Azaz neki se a száját nézzék, hanem a kezét - mert a spekuláns az bizony olyan ember, aki tehetségesen lyukat beszél az ember hasába. Csak tanulni, tanulni, tanulni...” https://alfahir.hu/2017/12/01/orban_viktor_soros_gyorgy_spekulacio
Harangláb
2017. december 01. 15:02
Régóta kérdezem, hogy a hiányzó munkaerőt miért nem úgy pótolja az Unió, hogy uniós szinten felzárkóztatási programokat indít az európai cigányoknak, képezi őket, stb., és őket állítja munkába az importált afrikaiak és az arabok helyett???
makapaka2
2017. december 01. 14:06
Egy értelmes nő , okos cikke.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik