Ellenzék: négy év múlva ugyanitt

2017. november 29. 16:52

Bencsik Gábor
Mandiner

Újabb négy évre konzerválják a jelenlegi bénultságot és tehetetlenséget.

Ami a hazai ellenzéki térfélen zajlik, annak a következményei már nem is 2018-ban mutatkoznak majd meg, hanem 2022-ben.

A politikában vannak meglepetések, de nincsenek csodák, a magyar ellenzék a 2018-as választásokat már rég elveszítette, eldőlt, nincs visszaút.

Azzal viszont, hogy a ballib értelmiség minden rendelkezésére álló eszköz felhasználásával továbbra is együttműködésre, koordinálásra igyekszik kényszeríteni az ellenzéki pártokat, és ezzel megakadályozza, hogy végre eldőljenek a ballib térfél erőviszonyai, kihulljanak a rostán a törpepártok és fölemelkedjék egy potenciális kihívó erő –

nos, ezzel újabb négy évre konzerválják a jelenlegi bénultságot és tehetetlenséget.

Aminek az eredménye 2022-ben újabb vereség lesz.

Az immár naponta porig alázott MSZP számára az egyetlen ésszerű lépés az volna, ha Gyurcsányra borítanák az asztalt és egyedül elindulnának a választásokon – a szocialistákat megsemmisíteni igyekvő DK-n kívül az összes ellenzéki párt számára ez volna ésszerű.

A ballib értelmiség azonban ezért a vérüket venné, mert nem tudja elengedni a hatalom közeli visszaszerzésének vágyálmát.

A szocialistáknak marad tehát az agónia, a törpepártoknak a létezés illúziója, a Jobbiknak, a DK-nak és az LMP-nek pedig a parlamenti jelentéktelenség.

Négy év múlva innen indul a kampány.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/121470