Szándékos félreértés

2017. november 20. 09:14

Az európai politika két táborra oszlott: az egyik nézet szerint meg kell és meg is lehet állítani a bevándorlást, a másik szerint viszont nem lehet, így valami mást kell kitalálni.

2017. november 20. 09:14
Kovács Áron
Magyar Nemzet

„Navracsics Tibornak igaza van. Pont jókor szólt, hogy valamit nagyon félreértünk: »Sokszor úgy beszélünk Magyarországon Európáról, minthogyha az külpolitika lenne«, a sokat emlegetett Brüsszel pedig valami külső hatalom, aminek vagy meg akarunk felelni, vagy veszekszünk vele. Európa mi (is) vagyunk, és ez a lényeg, beléptünk egy klubba, elfogadtuk az alapszabályt, így mi is alakíthatjuk a klub belső életét. Ez látszólag egyértelmű, de mostanában mintha szándékosan elfelejtenék Navracsics párttársai, meg mindazok, akik elhiszik a »Brüsszel–Soros-terv–migránsok« hármasra épített kommunikációt. Ebben a párhuzamos világban például az Európai Parlamentben (EP) nem az európai, köztük a magyar polgárok képviselői döntenek a minket érintő ügyekről – mint amilyen a menekültügy is –, hanem csak végrehajtják »Soros György veszélyes tervét«.

Ez a fajta kommunikáció elsősorban végtelenül sértő, hiszen lenézi a választókat. Igen, a dublini rendelet reformja kissé bonyolult, igazából csak nagyon kevesen látják át a részleteket, de azért viszonylag sokan érzik, hogy többről van szó holmi összeesküvés-elméletnél. Őket a Fidesz és a kormány kommunikációja egyszerűen semmibe veszi. És ha ez nem lenne elég, a végletes lebutítás még káros is, mert lehetetlenné teszi, hogy értelmesen beszéljünk fontos dolgokról.

Szögezzük le: a tömeges és ellenőrizetlen bevándorlás elutasítása legitim politikai álláspont. Mára egészen kevesen maradtak az európai színtéren, akik ezzel nem értenek egyet, és akik inkább maguk küldenének hajókat Líbiába a menekültekért. Az Európai Parlamentben pont vannak ilyen képviselők, de ott sincsenek többségben. Miről van akkor szó? Az európai politika két táborra oszlott: az egyik – Orbán Viktor által képviselt – nézet szerint meg kell és meg is lehet állítani a bevándorlást, a másik szerint viszont nem lehet, így valami mást kell kitalálni. Ha nem lehet megállítani a menedékkérőket és bevándorlókat – ez a két fogalom még mindig nem azonos, és bármilyen nehéz, érdemes megpróbálni elkülöníteni –, akkor a tömeg kezelésére kell valamit kitalálni, mert nem lehet két országra ráhagyni minden gondot.”

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
malakka
2017. november 20. 12:07
"Mára egészen kevesen maradtak az európai színtéren...akik inkább maguk küldenének hajókat Líbiába a menekültekért." Jó reggelt kívánunk. Az az egész kevés egy filantróp világpolgár pénzéből kellően befolyásos ahhoz, hogy pont semmibe vegyék a többség akaratát. "Igen, a dublini rendelet reformja kissé bonyolult, igazából csak nagyon kevesen látják át a részleteket" Ez így van. Legjobb példa erre a bolsevik kutya Niedermüller, aki a tervezet kidolgozóinak egyike(!!!) és arra a kérdésre, hogy a Bulgáriába átkvótázott migrit mi fogja visszatartani attól, hogy másnap elinduljon akárhová (hiszen fogva tartani nem lehet) azt bírta válaszolni, hogy az, hogy nincsenek papírjai... Őszintén gratulálunk neki és a többinek, valamint a "találjunkmárkivalamit" szennymédiának is
catalina9
2017. november 20. 11:35
Szándékos félreértés" Kovács elvtárs szándékos félrefélreértése már felvezeti Vona hazaárulását...
Biivisz
2017. november 20. 11:33
" ... az egyik nézet szerint meg kell és meg is lehet állítani a bevándorlást, a másik szerint viszont nem lehet ..." Tipikus bullshit, te barom!!! "Jajjjajjjaj, hát ezt nem lehet megállítani." Mint a hisztispicsa, amikor letörik a csap és ömlik a nyakába a forró víz. El kell zárni te hülye! (Ha máshol nem, a vízaknában.) Mert el lehet!!! Azaz meg lehet állítani !!! Itt az élő példa: http://mandiner.hu/cikk/20171119_netanjahu_eltavolitjuk_a_beszivargott_migransokat És még kóser is ...
u.cserkész
2017. november 20. 11:10
" tömeg kezelésére kell valamit kitalálni," Na, végre egy határozott, okos gondolat.:-) Kovács Áron feltalálta a megoldást. A kinai nagy fal-tól az árvízvédelmi gátig már sok ezer éve kitaláltak "valamit". Mert olyan nincs, hogy szexelni is akarok, meg szűz is akarok maradni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik