Kant fát gyűjt télire

2017. november 20. 15:22

Az orbáni modell annyiban feltétlen működik, amennyiben nincs ötlete a leszalámizott ellenzéknek, hogyan cserélje le a többség a kisebbség diktatúráját.

2017. november 20. 15:22
Friss Róbert
Népszava

„Ami sokkal nagyobb baj: az uniós zavarnál súlyosabb a belpolitikai tanácstalanság. Teljes a zűrzavar a közvélemény-kutatásokban, amelyek egyszerre jelzik, hogy a lakosság csaknem háromnegyede kormányváltást akar, és azt, hogy a Fidesz és Orbán Viktor messze az élen jár. Nem feltétlenül a felmérések hazudnak, mert a közhangulat nem azonos a közvéleménnyel. És abban is van igazság: a kormányfőnek van mitől félnie, a kisebbség akaratából a többség ellenében nem lehet békésen elkormányozni tartósan egy országot. (Nem is teszi: ezért is a gyűlöletkeltés.) Még csak azt sem mondanánk, hogy zűrzavar volna a polgárok fejében. De az orbáni modell annyiban feltétlen működik, amennyiben nincs ötlete a leszalámizott ellenzéknek, hogyan cserélje le a többség a kisebbség diktatúráját, hogy az országot visszavezesse Európába.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marós
2017. november 21. 07:26
Az ellenzéknek ilyen megmondó emberei vannak, sokra nem mennek velük.
brekker
2017. november 20. 19:19
Egy nagy-nagy tüzet kéne rakni... Mondta Kant, mikor felmondott neki a cselédség.
röviden
2017. november 20. 18:35
Ezt a Frisst valaki hókon csaphatná A gyakorlati ész kritikájával. Abból tanulna.
péterx
2017. november 20. 17:30
Ez az írás néhány balos dogma elszajkózása , remélve , hogy ha gyakran mondják/írják , attól igaz lesz . Pedig nem : Orbán jól érzékelhető módon , mindenben javított az ország állapotán . Rezsicsökkentés , béremelések , IMF-elküldés , felminősítések , adósságcsökkentés , sikeres migráció-kezelés , belbiztonság erősítés stb
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik