Magyarország sértegeti Romániát

2017. november 20. 12:32

Magyarország már eldöntötte, hogy konfliktusba kerül Romániával, és mostantól kezdve a román államnak többé egyetlen megaláztatást sem szabad elviselnie. Interjú.

2017. november 20. 12:32
Alexandru Cumpănaşu
Főtér

Jövőre konfliktusba fog kerülni Románia Magyarországgal?

Igen. Nem feltétlenül katonaiba, mert ez azt jelentené, hogy harmadjára is eljutunk Budapestig. Magyarországnak ma csak egy hangos bohóca és nulla hadserege van. De az biztos, hogy a hibrid háború már elkezdődött és a román államnak el kell döntenie, hogy megvédi magát.
A politikai vezetőknek kötelességük eszeseknek és racionálisaknak lenniük és bár eddig meg tudtam érteni a Moszkva Magyarországot irányító ügynökeitől származó sértegetésekkel szembeni tétlenséget, a dolgok most teljesen másképp állnak. Magyarország – Románia viselkedésétől függetlenül – már eldöntötte, hogy konfliktusba kerül Romániával és mostantól kezdve a román államnak többé egyetlen megaláztatást sem szabad elviselnie. Javában zajlik az a nagy terv, amiről beszéltem és írtam, és ami azóta pontosan úgy zajlott, ahogy azt leírtam.

És mit kell tenni?

Nem tudom, hogy mit fog tenni a román állam és a szövetségesek, de a CNMR többé nem fog eltűrni egyetlen Románia elleni sértést, sértegetést, vagy provokációt sem. A Hunoros példa magáért beszél, hogy mások is okuljanak belőle. Már csak ennyit mondhatok el: 2017. december 1-e lesz a napja, hogy Románia visszakapja a méltóságát minden románban. A CNMR megtartja a méltóság meneteléseit az »RMDSZ-es vezetők által irányított« térségekben, a következő egyszerű üzenettel: Mi, az egész országból érkezett románok nem adtuk fel ezeket a területeket és nem hagytuk magukra a Hargita, Kovászna és Maros megyei románokat. Ez egy békés lépés lesz, szélsőséges megnyilvánulások nélkül, a nemzeti ünnep megtartása ott, ahol ez általában gyásznap szokott lenni, ahogy azt Hunor már elmondta nekünk.

Miből áll majd ez a menetelés?

A következő napokban tisztázzuk majd mindezeket az aspektusokat. Egyelőre a kollégáimmal konzultálok az összes részletről, mert az RMDSZ-en belül Moszkvának elég sok spekulánsa van és az üzenetnek építkezésről kell szólnia, nem megosztásról.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2017. november 21. 15:02
Apai nagynéném férje megjárta a Don kanyart. Mesélte, hogy Tokaj környékén 18 -d magával 70 román hadifoglyot ejtettek. Volt péyan román karona, akinek puskája sem volt. Ennyit a harcértékről. Az viszont tény, hogy a köpönyegforgatáshoz sokkal jobban értenek, mint mi.
he-he
2017. november 21. 06:58
Igaza van ennek a románnak.
Ellensúly
2017. november 20. 19:38
Romániában ez az etnikai gyűlölet nem egy marginális hírportálra jellemző, ott ez a fősodor.
Otti
2017. november 20. 17:28
Békemenet roman módra, ismeros barmok?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik