Gulyás Márton halálos tévedése

2017. november 19. 17:26

Bartus László
Amerikai Népszava

Az alkotmányos rendet egy nap alatt helyreállítani, Szájer tákolmányát a fasiszta preambulumával nyilvánosan elégetni. A nép üdvrivalgása közepette helyreállítani a sajtószabadságot.

”Orbán rendszere addig él, amíg a demokrácia hamis látszatát kelti. Amint ez megszűnik, a napjai meg vannak számlálva. A rendszeren kívülről, lemondva az állami pénzről kellene a rendszer alapjait támadni, törvénytelennek nyilvánítani, a letartóztatásukat követelni, még akkor is, ha a kezükben az ügyészség és minden. Tömegek csatlakoznának hozzájuk, mert az igazság képviselete hitelessé tenné őket, a sok hazugság visszájára fordulna. Bűnözőkké kellene nyilvánítani Orbánékat, és nem tárgyalni velük, csak a távozásukat követelni.

Egyébként ez az egyetlen törvényes és jogszerű magatartás velük szemben. Ez az egyetlen békés ellenállás abban az esetben, amikor mindenen átgázolnak, és az alkotmányos rendet megdöntik. De ehhez le kell mondani a pénzről, a kedvezményekről, a látszatról, egy ideig vállalni kell a rendszeren kívüliséget. De ez az egyetlen módja a rendszer vér nélküli, békés megdöntésének. A rendszer bojkottja, a kivonulás, világbirodalmakat győzött le.

Szemben Gulyás Mártonnal és az ellenzéki pártokkal, akiknek fogalmuk nincs arról, hogy mi következne, ha nyernének, és Orbán törvényes ellenzék maradna, a NER rendületlenül állna. Ebben az esetben azonnal lehetne tudni mit kell tenni: letartóztatni az államellenes és köztörvényes bűnözőket, bíróság elé állítani őket. Az alkotmányos rendet egy nap alatt helyreállítani, Szájer tákolmányát a fasiszta preambulumával nyilvánosan elégetni. A nép üdvrivalgása közepette helyreállítani a sajtószabadságot, és a hatalmi ágak megosztását. Egyenlő és demokratikus választásokat tartani. (...)

Magyarországon Orbán ellenfelei még most sem néznek szembe a valóságos helyzettel, nem hajlandóak tudomásul venni, hogy mi történt, és nem hajlandóak áldozatot hozni. Hazugságokkal illúziókban ringatják magukat. Ezek mind alaptalan remények, logikátlan, abszurd próbálkozások, pótcselekvések. Messze még a hajnal. Orbán egy háromnegyedes győzelemre és hosszú uralomra számíthat. Magyarország pedig tragédiára.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/120966