A belga és a német

2017. november 16. 07:45

Kacsoh Dániel
Magyar Hírlap

A lengyeleket sem kímélő őrjöngő belga szerint ugyanis a huszadik század legsötétebb időszakát idézi a legújabb nemzeti konzultáció.

„»Antiszemita felhangok« – Ezúttal az Európai Parlament liberális fenegyereke, Guy Verhofstadt emlegette ezt a megbélyegző szóösszetételt hazánkkal kapcsolatban.

A lengyeleket sem kímélő őrjöngő belga szerint ugyanis a huszadik század legsötétebb időszakát idézi a legújabb nemzeti konzultáció.

Túl azon, hogy a valamennyi állampolgár megkérdezését lehetővé tevő, demokratikus úton megválasztott kormány által alkalmazott akciót támadja, érvei tévesek, meghaladottak és hazugságon alapulnak. Az ugyanis, hogy a magyar kormánynak köze lenne az antiszemitizmushoz, sokszorosan megcáfolt vád. Elég csak a hazai zsidó közösségek bőséges anyagi támogatására, a szélsőségekkel szembeni zéró tolerancia sokszoros deklarálására vagy a kormányzati szereplők részéről a holo­kausztban való magyar felelősség elismerésére gondolni.

Aki a balliberális kormányok és városvezetés által évtizedekig pusztulni hagyott, Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga környékére téved, aktuális és szimbolikus példájával találkozik a különböző támogatások hasznosulásának. A zsidó-magyar együttélés legszebb, egyben leginkább gyümölcsöző korszakát idéző, művészi szempontból is lenyűgöző épület megújulása ráadásul csupán egyetlen eleme az országos programnak, amelynek keretében zsinagógákat és zsidó temetőket tesz rendbe az állam. Köves Slomó vezető rabbi lapunknak nyilatkozva többször is beszámolt a zsidó reneszánszról, amely a vallási élet mellett a kultúrát, de még a gasztronómiát is érinti. És mindez egy súlyosan »antiszemita kormányzat« idején történik. Persze.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/120817