Egy mameluk világhíre

2017. november 15. 07:23

Veress Jenő
Népszava

Lefordítva: az adóhivatal vezetője „leszólt” Magyarország egyik legnagyobb magánvállalatának, mert ő egy jóságos parlamenti bácsi.

„Ennyi volt mindössze: »állampolgári megkeresésre jártam el a Mezőkövesden és térségében tapasztalható üzemanyagárak tekintetében. Egyeztetéseket folytattunk a MOL illetékes képviselőivel, amelynek eredménye: az október 31-ei állapothoz képest Mezőkövesden a benzin ára 11 Ft-tal, míg a gázolajé 5 Ft-tal csökkent.«

Lefordítva: az adóhivatal vezetője »leszólt« Magyarország egyik legnagyobb magánvállalatának, mert ő egy jóságos parlamenti bácsi, aki sűrű megtekintések, szalagátvágások és tokaszalonnák között teljesíti alattvalói kívánságát is. A multi mint nyakon csípett aranyhal pedig válaszolt: bokázlak alássan kedves bátyámuram, legyen, amint kívánni méltóztatod.

Az államtitkár azt is mondta: ott, ahol szegényebb emberek élnek, olcsóbban kell árulni az üzemanyagot. (Jé, nem hallottam, hogy Szabolcsban is levitték volna az árát...)

Ha a jó matyók netán vérszemet kapnak és megáhítják mondjuk a háromhatvanas kenyeret, miből áll odabökni egyet a péknek, és lesz háromhatvanas kenyér. Egymás közt szólva: még mindig kisebb veszteség, mint egy kekec NAV-ellenőrzés, aminek jó vége ritkán szokott lenni.

Meg ez a kapitalizmus is miféle dolog már! Lám, milyen jól muzsikálnak az államosított közművek, szemétszállítók, miegyebek. Rezsicsökkentés rulez. Ide nekünk a MOL-t is!

Legyen minden ingyér’ vagy olcsón, a párttitkár, meg az állam mindent tud és elintéz, addig jó, míg Kádár él!

A Bloomberg most egyfajta bizonyítékot lát a történetben arra, miért gyengébb Magyarország versenyképessége Malawiénál vagy Ugandáénál.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/120760