Beregszászi csöndek

2017. november 15. 09:34

Bayer Zsolt
Magyar Idők

Felvonul Beregszász utcáin az egy évvel ezelőtti Jobbik, ugyanazok, akiknek hátát a Majdanon amerikai potentátok lapogatták.

„A CIA verhetetlen forradalomcsinálásban, úgyhogy hamar fel is vonultak az illetékesek, lett forradalom, lett második Majdan, az ­akkori alelnök pereputtya meg mindjárt beleült az ukrán olaj- meg gázipari trösztök irányításába, az amerikai kormányzati meg kongresszusi illetékesek hamar felvonultak a Majdanra cukorkát osztogatni McCain szenátor vezetésével, beleöltek a buliba néhány százmillió dollárt, megérkeztek az új ukrán kormánytagok és potentátok, jó részük egyáltalán nem beszélt ukránul csak angolul és oroszul, állampolgárságuk sem egy volt, ugyanis a kettős állampolgárságot is csak az ukránok millióinak tiltják ám meg, szóval jöttek a »demokraták« és »európéerek«, aztán bevezették az új ukrán oktatási törvényt az ukrán nyelv védelmében.

De ne szaladjunk ennyire előre. Időzzünk még el egy kicsit ott a »forradalmi« Majdanon. Mert ott, a »forradalmi« Majdanon az amerikai illetékesek együtt fényképezkedtek, mosolyogtak a legkeményebb, legkérlelhetetlenebb ukrán nácikkal, lapogatták a hátukat, osztogatták nekik a cukorkát, aztán hazamentek, és még azon a héten ideüzent a Mc­Cain nevű gazember, hogy az Orbán egy fasiszta diktátor.

Persze efelett is napirendre térhetnénk, láttunk már ilyet, a Közel-Kelet összes diktátorát a CIA képezte ki és használta évtizedekig, hogy aztán a CIA kikiáltsa őket diktátornak, és elindítsák a »felszabadító« háborút. Szóval elmehetnénk emellett is, csak nehéz nem észrevenni, hogy az oktatási törvény miatt a magyar kormány a nemzetközi színtéren keresztbe tesz Ukrajnának (nagyon helyesen), és alig pár héttel később felvonul Beregszász utcáin az egy évvel ezelőtti Jobbik, ugyanazok, akiknek hátát a Majdanon amerikai potentátok lapogatták. Ugyanazok az amerikai potentátok, akik most éppen »megmentik« egy kis pénzzel a »független« magyar sajtót. És akik az ukrán oktatási törvény, a kisebbségek anyanyelvi korlátozása, valamint a beregszászi atrocitások után (az EU potentátjaival együtt!) feltűnően mélyen kussolnak már megint.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/120766