Pagi ad Patriam reversi

A magyar szórvány napjára emlékeznek a képviselők

2017. november 15. 07:21

A magyar szórvány napjára emlékezik szerdán az Országgyűlés, ezzel kifejezve a határon túli magyarság iránt viselt felelősségét.

Az Országgyűlés ma hat előterjesztés általános vitáját folytatja le, a képviselők az ülés kezdetén a magyar szórvány napjára emlékeznek.
Az ülésnap reggel 9 órakor indul, a Ház Bethlen Gábor erdélyi fejedelem születésének évfordulóján tart megemlékezést a határon túli magyarság iránt viselt felelősségét kifejezve.

Az első napirendi pontban a hazatérés falvairól szóló határozati javaslatot tárgyalják. A fideszes Becsó Zsolt indítványában kezdeményezi, hogy az Országgyűlés Somoskő és Somoskőújfalu településeknek a Hazatért falu (Pagi ad Patriam reversi) címet adományozza a két település 1924. február 15-i visszacsatolására emlékezve. 

Ezután a nemzeti fejlesztési miniszter négy előterjesztése kerül terítékre: a közlekedéssel és az állami vagyonnal összefüggő, továbbá a fogyasztóvédelemről szóló és az energetikai tárgyú törvénymódosítás.

A képviselők az utolsó napirendi pontban a nemzetgazdasági tárcavezető oktatási tárgyú törvénymódosításáról mondhatják el véleményüket.

A parlament csütörtökön folytatja ülését, amely jövő hétfőn kérdésekkel és azonnali kérdésekkel ér véget.

(MTI)

 

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/120759