A Magyar Nemzet új főszerkesztője Vonáról

2017. november 14. 12:34

Schlecht Csaba
24.hu

Sokkal jobban szeretném, ha 2018 után nem Orbán Viktornak, hanem Vona Gábornak hívnák az ország miniszterelnökét.

„A Simicska Lajos médiabirodalmában bekövetkező személycserékről szóló közleményben azzal indokolták a kinevezését, hogy ezzel egyértelműbbé válik a cégcsoport politikai-közéleti szerepvállalása. Ezzel mire célzott a médiabirodalom vezetése?

Az én értelmezésem szerint minden médiumnak fontos társadalmi felelőssége és egyben hatalma is van. A kettő együtt jár, mert a média segíti az embereknek értelmezni a világot. A hatalom szolgálat, ezt szem előtt kell tartani, fel kell rá készülni.

Ez így elég általános megfogalmazás. Jönnek a választások, a konkrét a kérdés az: egyértelműen jobbikos lap lesz-e a Magyar Nemzet?

Eddig is a Magyar Nemzet szomszédságában dogoztam. A Lánchíd Rádió és a lap szerkesztősége sok személyes szálon kapcsolódott. A munkatársak ismernek, és tudják, hogy személyesen mi a véleményem, és hogy szakmailag mit csináltam. Ha valaki úgy érzi, hogy a Lánchíd Rádió jobbikos rádió volt, mondhatja, de szerintem nem volt az.

Az Orbán Viktorral szembeni ellenérzéseit eddig sem rejtette véka alá. Véleményét megjeleníti majd a főszerkesztői munkájában is?

Bárkit megkérdezhet, tényleg nem titkoltam, hogy szerintem ma Magyarországon nagyon rossz irányba mennek a dolgok. És azt sem titkoltam, hogy az a magánvéleményem, hogy sokkal jobban szeretném, ha 2018 után nem Orbán Viktornak, hanem Vona Gábornak hívnák az ország miniszterelnökét.”

(Schlecht Csabát kedden nevezték ki a Magyar Nemzet főszerkesztőjének.)

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/120727