A Magyar Nemzeti Arcvonal tagjaival találkozott Salah Abdeslam

2017. november 14. 08:29

Attól tart a francia Igazságügyi Minisztérium, hogy Salah Abdeslam öngyilkosságot követ el cellájában, ezért lazítottak fogvatartásának körülményein. Közben a Zoom.hu kiderítette: Abdeslam a párizsi merényletek után is járt Magyarországon, és a Magyar Nemzeti Arcvonal tagjaival találkozott.

Attól tart a francia Igazságügyi Minisztérium, hogy Salah Abdeslam, a két éve történt párizsi terrormerénylet egyetlen még élő résztvevője öngyilkosságot követ el cellájában – adja hírül a 20minutes.fr. Abdeslamot teljesen elszigetelték a külvilágtól a fleury-mérogisi börtönben, aminek hatására egyre inkoherensebben kezdett el beszélni, ezért úgy döntöttek, hogy lazítanak a körülményeken. Abdeslamot egy tíz négyzetméteres cellában tartják fogva, szomszédja nincs, így senkivel sem léphet kapcsolatba. A cellában kamerát helyeztek el, így 24 órán keresztül követhetik minden mozdulatát. Ablakáról most eltávolították a homályosító fóliát, és hozzátartozóival is közvetlenebbül érintkezhet. Az igazságügyi miniszter elmondta: mindenáron azt szeretnék, hogy Abdeslam bíróság elé álljon. Belgiumban december 18-én kezdődik a terrorista tárgyalása, helikopterrel szállítják majd Brüsszelbe. Azt, hogy Franciaországban mikor áll majd bíróság elé, még nem tudni.

A Zoom.hu közben azt írja: Abdeslam még a 2015. novemberi párizsi merényletek után is Magyarországra látogatott. A terrorista ekkorra már harmadszorra járt hazánkban. A hazai szervek megfigyelés alatt tartották Abdeslamot, ám nem tettek kísérletet az elfogására. A megfigyelés megdöbbentő eredményt hozott: a terrorista a Győrkös István által alapított Magyar Nemzeti Arcvonal tagjaival találkozott, azt azonban nem sikerült kideríteni, hogy miről tárgyaltak.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/120715