Csoportpraxis és kapuőr. A jövő háziorvosi rendszere

2017. november 14. 20:25

Drajkó Zsombor
Momentum Blog

Orvoshoz menni nem teher lesz, hanem a gyógyulás irányába tett első lépés. A háziorvosi rendszert megreformáljuk a magányos praxisok helyett csoportpraxisokat alakítunk ki.

„Több, mint 300 betöltetlen felnőtt háziorvosi praxis van ma Magyarországon. Ezek nagy többsége hátrányos helyzetű települések ellátásáért felelne. Egy 2015-ös felmérés szerint a háziorvosi körzetekben praktizálók átlagéletkora 57 év volt. A 60 éves vagy annál idősebb háziorvosok száma a teljes létszám 42%-át teszi ki. A háziorvosi rendszer reformjára óriási szükség van, nem véletlenül ez a Momentum egészségügyi programjának egyik alapköve.

Ha valakinek egy Momentum-kormány idején egészségügyi segítségre lenne szüksége, akkor tudna kihez fordulni. Online és telefonos információs szolgálatot vezetünk be, ahol a nap bármely pontján felteheti kérdéseit egy képzett, szakmailag kompetens csapatnak. Nem fog elveszni az interneten terjedő, bizonytalan forrású adatok tengerében, nem kell a szomszédok tanácsát kikérni az orvosi problémák ügyében.

Orvoshoz menni nem teher lesz, hanem a gyógyulás irányába tett első lépés. A háziorvosi rendszert megreformáljuk a magányos praxisok helyett csoportpraxisokat alakítunk ki.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/120748