Dömötör Csaba: Furcsa, hogy a választás előtt néhány hónappal módosítanák a választási törvényt

2017. november 14. 08:55

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint eléggé furcsa, hogy az ellenzéki pártok néhány hónappal a választás előtt tesznek javaslatot a választási törvény módosítására.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint eléggé furcsa, hogy az ellenzéki pártok néhány hónappal a választás előtt tesznek javaslatot a választási törvény módosítására. Dömötör Csabát kedden az M1 aktuális csatornán arról kérdezték, hogy az Országgyűlés igazságügyi bizottsága hétfőn nem vette tárgysorozatba az országgyűlési képviselők választásáról szóló törvényjavaslatot, amelynek alapját a Közös Ország Mozgalom javaslatai képezték, és nyolc ellenzéki párt támogatta.

Az államtitkár jelezte: nem tudnak nem arra gondolni, hogy az ellenzék azért próbálkozik ezzel a módosítással, mert rossz helyzetben van. Megjegyezte: „érdekes módon” két éve, amikor baloldali és jobbikos győzelmek születtek időközi választásokon, nem „reklamáltak” emiatt  Hangsúlyozta, szerinte nem helyes ilyen rövid idővel a választások előtt ilyen jelentősen módosítani a választási törvényen. Dömötör Csabát a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában arról kérdezték, hogy december 7-én tartanak meghallgatást a jogállamiság magyarországi helyzetéről az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi szakbizottságában (LIBE). Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn megerősítette, hogy a meghallgatáson ő képviseli a magyar kormányt.

Az államtitkár szerint a meghallgatáson a „szokásos boszorkányüldözés” várható és nem érdemi vita. Ennek a célja szerinte a nyomásgyakorlás, azt szeretnék elérni, hogy Magyarország változtasson bevándorláspolitikáján, mert komoly súlya volt annak, hogy a visegrádi országokkal együtt az elmúlt hónapokban „keményen ellenállt” a betelepítési terveknek. A meghallgatás, az úgynevezett hetes cikkely „belengetése”, valamint a pénzügyi „zsarolások” is ennek eszközei - tette hozzá.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/120716