Cégbíróság: A Mediaworks jogsértően működve záratta be a Népszabadságot

2017. november 13. 16:20

Jogsértően működött a Mediaworks, amikor tavaly októberben bezáratta a Népszabadságot – mondta ki a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága.

A munkaügyi bíróság után most a cégbíróság is megállapította, hogy a Mediaworks jogsértően működött, amikor tavaly októberben bezáratta a Népszabadságot. Az eljárásban, melyet a Társaság a Szabadságjogokért indított, Fővárosi Törvényszék Cégbírósága kimondta: a Mediaworks nem biztosította a munkavállalók képviseletét abban a felügyelőbizottságban, amely a bezárásról döntött.

Danó Anna lett volna az, aki az alkalmazottakat képviselő üzemi tanács felhatalmazásával képviselte volna a dolgozókat a felügyelőbizottságában. A Mediaworks azonban nem tette lehetővé, hogy Danó Anna részt vegyen a bizottsági üléseken, a cégbíróság szerint a testület így jogszerűtlenül működött.

A Mediaworks hiába védekezett azzal, hogy a cég átalakulása után megszűnt az üzemi tanács és így a munkavállalók képviseleti jogosultsága is, a cégbíróság szerint új üzemi tanácsot kellett volna választani.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/120682