Havas Henrik könyvet ír rólam

2017. november 11. 09:58

Vona Gábor
Magyar Nemzet

Úgy érzem, sokkal alkalmasabb vagyok ma Magyarország vezetésére, mint Orbán Viktor. Interjú.

Felvetődött önökben – ha már ennyire hangoztatják –, hogy ha jobb- és baloldaltól függetlenül mindenkit képviselni kívánnak, akkor egy olyan embert állítanak a kampány élére, akár miniszterelnök-jelöltnek, aki mindkét oldalon elfogadott?

 A párt kongresszusa választott miniszterelnök-jelöltté, nem vetődött fel, hogy más legyen. Én most erre a feladatra koncentrálok, és úgy érzem, sokkal alkalmasabb vagyok ma Magyarország vezetésére, mint Orbán Viktor.

 Miért?

Orbán Viktornak ugyan nagyobb a politikai tapasztalata és rutinja – ez tény, hiszen korábban kezdte a szakmát –, de mára felelőtlen, kiégett, mentálisan megbillent ember lett belőle. A miniszterelnök feladata az, hogy az országot jó célok mentén egyesíteni tudja. Orbán Viktor ellenben ma már mást sem csinál, mint a Fidesz szavazóinak politizál. Én minden magyarnak fogok.

 Manapság személyeskedéstől sem mentes vitáik vannak az Országgyűlésben. Jól érzi magát ezekben a helyzetekben? Lehet beszélni azért még valamifajta kölcsönös tiszteletről?

Bár a véleményem róla nagyon lesújtó, mindig miniszterelnök úrnak szólítom, és nem megyek egy bizonyos szint alá. Ezt a hozzáállást Orbán Viktor nem mindig viszonozza. Bár tény, hogy a piszkos munkát, a lejáratásomat, a családom zaklatását Rogán Antalra és a médiájukra bízza. A tudást és a kitartást tisztelem a kormányfőben, az aljasságot és a korrupciót nem. Egyúttal amit jól csinált, nem fogom csak azért megváltoztatni, mert ellenfelek vagyunk.

Készülnek arra, hogy a kampányban fölvonultatnak majd olyan embereket, akik a baloldalon is elismertek? Baloldali embereket is meg tudnak majd szólítani?

Már most is azt látom, hogy ez a folyamat zajlik. Talán ezt az is bizonyítja, hogy még idén Havas Henrik könyvet ír rólam. Nehéz őt politikailag elhelyezni, de tény, a kormánnyal szembeni kritikus értelmiség egyik vezető egyénisége a médiában. Hogy engem választott legújabb könyvének alanyául, véleményem szerint politikailag jelent valamit. Választhatta volna Szél Bernadettet vagy Karácsony Gergelyt is.

Havas Henrik írt korábban könyvet Kelemen Annáról és a pornóról is. Nem vetődött fel önben, hogy érdekes sorba kerül?

Erre mondhatnám, hogy a politika sem túlságosan könnyed téma. De Havas Henrik nagyon sok másról is írt könyvet, mindig érzékeny társadalmi témákhoz nyúlt hozzá. Nem lehet azzal vádolni, hogy ne érezné, mire van igény. Amikor megkeresett a könyv ötletével, büszkeséget éreztem.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/120592