3,9 millió

Nézőpont: A legtöbben Orbánt szeretnék kormányfőnek

2017. november 11. 09:34

3,9 millió választópolgár támogatná Orbán Viktor miniszterelnökké választását – derült ki a Nézőpont Intézet felméréséből. Vona Gábort 660 ezren, Szél Bernadettet félmillióan támogatnák ebben.

A magyar választók majdnem fele, azaz 3,9 millió polgár támogatná, hogy Orbán Viktor legyen a miniszterelnök – derült ki a Nézőpont Intézet Magyar Időknek készített reprezentatív közvélemény-kutatásából.

Vona Gábort, a Jobbik elnökét a teljes felnőtt népesség nyolc százaléka, azaz 660 ezer ember látná szívesen kormányfőként, míg az LMP miniszterelnök-jelöltjét, Szél Bernadettet félmillióan szeretnék ebben a pozícióban tudni. Gyurcsány Ferenccel, a DK elnökével a választók öt, Karácsony Gergellye,  Karácsony Gergellyel, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltével pedig négy százaléka szimpatizál, ez 410, illetve 330 ezer főt jelent.

A felnőtt lakosság két százaléka, azaz 160 ezer polgár azt szeretné, hogy Fodor Gábor legyen a miniszterelnök, míg Fekete-Győr Andrást, a Momentum elnökét egy százaléka, vagyis 82 ezer fő támogatná.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/120591