A földre köpni tilos

2017. november 09. 08:51

A nemi egyenlőség interiorizálását illetően pedig még hátrébb tart a magyar társadalom (mentális) higiéniai színvonala.

2017. november 09. 08:51
Kocsis Györgyi
HVG

„Nem lehet minden pofon mellé rendőrt állítani – szokták mondani az érzelmek fizikai megjelenítése iránt megengedőbb polgártársaink. Valóban nem, de a pofozkodást szerencsére a társadalom zöme elítéli, és nem is gyakorolja, függetlenül attól, hogy a törvény is bünteti. A verbális pofonokban kifejezett zsidózásról és cigányozásról már korántsem merném ezt ilyen határozottan állítani, de legalább a társadalmi elitben és a minőségi médiában elfogadhatatlannak ítélik az e tekintetben (politikailag) inkorrekt stílust. A nemi egyenlőség interiorizálását illetően pedig még hátrébb tart a magyar társadalom (mentális) higiéniai színvonala: e téren még a társadalmi hierarchia csúcsán állók, a legképzettebbek, a követendő példának tűnő személyiségek között is sokan vannak, akik önfeledt természetességgel köpködnek, vagyis »poénkodnak« a másik nemet általánosságban megalázó, lekicsinylő, a kettős mércét elfogadhatónak és fenntartandónak beállító ki- és beszólásokkal, viccekkel, beszédmóddal legyen az tudományos konferencia, média, munkahely. Van persze, aki mindezt duplán, sőt triplán kapja: leginkább a hazai társadalom legalján lévő roma nők, akik »magyaroktól« azt kapják, hogy cigányok, férfiaktól azt, hogy nők, és előfordulhat, hogy olykor néhány pofont is megerősítésül, ami mellett nyilván nem lehet mindig rendőr. S az is igaz, hogy minden ízléstelen, az emberi méltóságot sértő, a kártékony társadalmi beidegződéseket megerősítő »humorizálás« mellé sem lehet mindig publicisztikát állítani, ha a közösség nem védi intézményi kultúrával a megalázott személyeket és csoportokat.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2017. november 20. 15:46
Kedves Györgyi! Legyen már egyszer végre hiteles,vagy legalább tegyen úgy mintha az lenne. Azt feltételezem, szorult annyi intelligencia a firkászokba ott a Hvg-nél,hogy nem köpködnek csak úgy a padlóra a szerkesztőségben/bár a fene tudja milyen a gusztusuk/. Viszont a plafonra köpést a világért sem hagynák ki. Aztán aláállnak!! Az ön szösszenete a bizonyíték!!
orion
2017. november 10. 14:09
A szerinted "minden ízléstelen, az emberi méltóságot sértő, a kártékony társadalmi beidegződéseket megerősítő »humorizálás« mellé sem lehet mindig publicisztikát állítani"-írod Györgyike. De azért megpróbálod te is meg a hasonszőrűid. Nap mint nap.
krisztoforo48
2017. november 10. 08:19
Az emberi faj egyedeinek többsége elfogadja azt az igazságot,hogy a tiszteletet ki kell érdemelni,azért tenni kell!
Biivisz
2017. november 10. 00:04
Jujujujj Kocsis Györgyi!!! Vigázz! Vigyázz! Szavaid mögé rejtve azt vélem kihallani a véleményedből, hogy a cigány férfiak verik a feleségüket. Jujujj!! Ez nem csak szexizmus, de még rasszizmus is. Azon kívül emberizmus, földizmus és univerzizmus is! A feketelyukizmusról nem is beszélve. Politikailag a végtelenségig inkorrekt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik