„Jövőépítő szövetséget” ajánl a fiataloknak a Jobbik

2017. november 9. 13:40

A kormánynak nincsen ifjúságpolitikája, míg a Jobbik a fiatalokat az itthon maradásban és a hazatérésben segítené – mondta Farkas Gergely csütörtökön Budapesten.

A Jobbik olyan „jövőépítő szövetséget” ajánl a fiataloknak, amely a tanulmányaik mellett az itthon maradásban, illetve a hazatérésben és érdekképviseletükben is segítené őket. Farkas Gergely jobbikos parlamenti képviselő, az ellenzéki párt ifjúsági tagozatának elnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy a kormánynak nincs ifjúságpolitikája, ezért csak rögtönzött, sokszor nem megfelelő válaszok születnek a fiatalokat érintő kérdésekben.

Kiemelte: a Jobbik kormányra kerülése esetén lehetővé tennék, hogy minél többen tanulhassanak teljesen ingyenesen. Emellett rendeznék a tíz éve változatlan mértékű hallgatói ösztöndíjakat, szélesítenék a diákhitel elengedésének lehetőségeit, és kollégiumépítési programot hirdetnének az irreálisan magas albérletárakra reagálva. A Jobbik a fiatalok itthon maradása, illetve hazatérése érdekében tovább folytatná az európai bérunióért folytatott harcát, hogy a magyarországi bérek is felzárkózzanak a nyugat-európaiakhoz – mondta Farkas Gergely.

Állami bérlakásépítési programot is indítanának 100 milliárd forintos keretből és a jelenleginél nagyobb mértékben támogatnák a fiatalok vállalkozókat – tette hozzá. Az ellenzéki politikus szólt arról is, hogy a Jobbik megalkotna egy ifjúsági törvényt, amely egyebek mellett megerősítené a Nemzeti Ifjúsági Tanácsot és a középiskolai diákönkormányzatokat.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/120500